Tarkastuslautakunta, kokous 23.1.2024

§ 4 Sidonnaisuusilmoitukset

LAPDno-2024-56

Perustelut

Kuntalain 84 § mukaan kunnan luottamushenkilön ja viranhaltijan on tehtävä sidonnaisuusilmoitus johtotehtävistään sekä luottamustehtävistään elinkeinotoimintaa harjoittavissa yrityksissä sekä muissa yhteisöissä,​ merkittävästä varallisuudesta sekä muistakin sidonnaisuuksista,​ joilla voi olla merkitystä luottamus-​ ja virkatehtävien hoitamisessa.

Velvollisuus ilmoittaa sidonnaisuuksista koskee kunnanhallituksen ja maankäyttö-​ ja rakennuslaissa (132/1999) tarkoitettuja tehtäviä hoitavan toimielimen jäseniä,​ valtuuston ja lautakunnan puheenjohtajaa ja varapuheenjohtajaa,​ kunnanjohtajaa,​ pormestaria ja apulaispormestaria sekä kunnanhallituksen ja lautakunnan esittelijää. Ilmoitus on tehtävä kahden kuukauden kuluessa siitä,​ kun henkilö on tehtäväänsä valittu. Henkilön on myös ilmoitettava viivytyksettä sidonnaisuuksissa tapahtuneet muutokset.

Sidonnaisuusilmoitus tehdään tarkastuslautakunnalle,​ joka valvoo ilmoitusvelvollisuuden noudattamista ja saattaa ilmoitukset valtuuston tiedoksi. Ilmoitusvelvollisuuden piirin kuuluvan luottamustoimen tai tehtävän päättyessä henkilöä koskevat tiedot on poistettava rekisteristä ja tietoverkosta.

Ehdotus

Puheenjohtaja ehdottaa,​ että tarkastuslautakunta hyväksyy saadut sidonnaisuusilmoitukset,​ ​saattaa ne valtuuston tiedoksi ja päättää julkaista ilmoitukset.

Päätös

Tarkastuslautakunta hyväksyy saadut sidonnaisuusilmoitukset 6 kpl, saattaa ne valtuuston tiedoksi ja päättää julkaista ilmoitukset.