Kaupunginvaltuusto, kokous 18.3.2024

§ 13 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Perustelut

Lapuan kaupungin hallintosäännön 13 luvun 80 §:n mukaan kokouskutsun antaa valtuuston puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja. Kokouskutsussa on ilmoitettava kokouksen aika ja paikka sekä käsiteltävät asiat. 

Kokouskutsussa on mainittava, jos kyseessä on sähköinen kokous ja ilmoitettava verkko-osoite sekä tila, jossa yleisö voi seurata kokousta. Kokouskutsussa on mainittava, jos osa kokousasioista käsitellään suljetussa kokouksessa.

Kokouskutsu on lähetettävä vähintään neljä (4) kalenteripäivää ennen valtuuston kokousta kullekin valtuutetulle sekä niille, joilla on kokouksessa läsnäolo-oikeus tai -velvollisuus. Samassa ajassa on kokouksesta tiedotettava kaupungin verkkosivuilla. 

81 §:  Esityslista, joka sisältää selostuksen käsiteltävistä asioista ja ehdotukset valtuuston päätöksiksi, lähetetään kokouskutsun yhteydessä, jolleivät erityiset syyt ole esteenä. Jos esityslistalla, liitteissä tai oheismateriaalissa on salassa pidettäviä tietoja, asiakirjaan tehdään merkintä salassapidosta.

Esityslista toimitetaan varsinaisten valtuutettujen lisäksi sijaantulojärjestyksessä ensimmäisille varavaltuutetuille.

82 §:  Kokouskutsu, esityslista, liitteet ja oheismateriaali voidaan lähettää sähköisesti. Tällöin kaupunginhallitus vastaa siitä, että tähän tarvittavat tekniset laitteet, järjestelmät ja tietoliikenneyhteydet ovat käytettävissä.

Kaupunginvaltuuston kokouksen ajasta ja paikasta tiedotetaan ennen kokousta niissä tiedotusvälineissä, joissa kaupunginvaltuusto on päättänyt kokouksistaan ilmoittaa.
(Kv 7.12.2023 § 109)

Kutsu tähän kokoukseen on julkaistu 13.3.2024 kaupungin ilmoitustaululla ja kaupungin Internet-sivulla osoitteessa www.lapua.fi   sekä Lapuan Sanomissa 13.3.2024.
Valtuutetuille, kaupunginjohtajalle ja kaupunginhallituksen muille jäsenille kokouskutsu asialuetteloineen on lähetetty 13.3.2024.

Kuntalain 103 § 1 momentin mukaan valtuusto on päätösvaltainen, kun vähintään kaksi kolmasosaa valtuutetuista on läsnä.
 

Päätös

Suoritetussa nimenhuudossa paikalla oli 33 valtuutettua ja 2 varavaltuutettua. Puheenjohtaja totesi kokouksen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.