Kaupunginhallitus, kokous 22.4.2024

§ 130 Lupa kahden uinninvalvojan toimen täyttämiseen 1.8.2024 alkaen

LAPDno-2024-269

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Niko Savinainen, Liikunta- ja nuorisotoimenpäällikkö, niko.savinainen@lapua.fi

Perustelut

Lapuan kaupungin liikuntatoimi hakee täyttölupaa kahdelle uinninvalvojan toimelle 01.08.2024 alkaen toistaiseksi. Uinninvalvojan toimet ovat olennainen osa kaupungin liikuntapalveluiden toimintaa ja laadukkaiden liikuntapalvelujen tarjoamista asukkaille. Rekrytointitarve johtuu kahden uinninvalvojan eläköitymisestä. Tehtäviä on tällä hetkellä hoidettu määräaikaisina työsuhteina. Määräaikaisuuksien perusteena on ollut resurssiselvitys koskien Lapuan uimahalliprojektia. Uuden uimahallin rakentuessa on lakisääteistä tarvetta järjestää uimavalvontaa vähintään nykyisellä mitoituksella.
Uinninvalvojien tehtävänkuvaan sisältyy asiakkaiden turvallisuuden varmistaminen uimahallin valvonnassa ja muita uimahallin tehtäviä. Kelpoisuusehtona on Suomen uimaopetus- ja hengenpelastusliiton uimavalvojatutkinto. Työtehtäviin kuuluu säännöllisiä ilta- ja viikonloppuvuoroja ja mahdollisuuksien mukaan tehtäväkenttään voidaan sisällyttää muita uimahallin tehtäviä, kuten asiakaspalvelua palvelupisteellä tai liikuntapaikkojen kunnossapitoa.

Ehdotus

Esittelijä

Mika Kamunen, Sivistys- ja hyvinvointijohtaja, mika.kamunen@lapua.fi

Hyvinvointilautakunta pyytää kaupunginhallitukselta lupaa kahden uinninvalvojan toimen täyttämiseen 01.08.2024 alkaen toistaiseksi.

Päätös

Hyvinvointilautakunta kuuli liikunta- ja nuorisotoimen päällikkö Niko Savinaista asiassa ja hyväksyi sivistys- ja hyvinvointijohtajan ehdotuksen.

Valmistelija

  • Minna Kangasluoma, Hallintopäällikkö, minna.kangasluoma@lapua.fi

Perustelut

Hallintosäännön 36 §:n mukaan vapautuvien sekä uusien virkojen ja toimien täyttäminen edellyttää täyttölupaa kaupunginhallitukselta.

Ehdotus

Esittelijä

  • Satu Kankare, Kaupunginjohtaja, satu.kankare@lapua.fi

Kaupunginjohtajan ehdotus:

Kaupunginhallitus päättää myöntää kahdelle uinninvalvojan toimelle täyttöluvan 1.8.2024 alkaen toistaiseksi.

Päätös

Kaupunginhallitus hyväksyi kaupunginjohtajan ehdotuksen.