Kaupunginhallitus, kokous 21.10.2024

Esityslista on tarkastettu

§ 297 Saatavien poistaminen kirjanpidosta 2024

LAPDno-2023-663

Valmistelija

  • Anne Marjamäki, Talouspäällikkö, anne.marjamaki@lapua.fi

Perustelut

Kirjanpitolain 5 luvun 1 pykälän mukaan tilikauden tulot kirjataan tuotoiksi tuloslaskelmaan. Tuotoista vähennetään kuluina ne menot, joista ei todennäköisesti enää kerry niitä vastaavaa tuloa, samoin kuin menetykset. Lapuan kaupungin hallintosäännön 6 luvun 32 §:n kohdan 6. mukaan toimialan johtaja päättää alle 5.000 euron yksittäisten saamisten poistamisesta tileistä, mikäli niitä ei ole ulosottoteitse pystytty perimään tai joiden periminen ei ole muista syistä mahdollista. Nyt esitettävät luottotappioihin kirjattavat erät ovat sosiaali- ja terveystoimen myyntisaamisia.

Lapuan kaupungin kirjanpidossa on avoimia myyntisaamisia sosiaali- ja terveyspalveluiden osalta vuodelta 2019.  Tässä vaiheessa poistetaan nämä vanhimmat myyntisaamiset pois kirjanpidosta, jäljelle jääviä erääntyneitä myyntisaamisia tarkastellaan myöhemmin. Vaikka saatavat poistetaan kirjanpidosta, se ei tarkoita perinnästä luopumista. Luottotappioiksi kirjattuja saamisia, joiden perintää jatketaan, seurataan pääkirjanpidon ulkopuolella.

Luottotappioina poistettavaksi esitettäviä saamisia on vuodelta 2019  51.919,27 euroa.

Poistettavat saatavat kirjataan vuoden 2024 kirjanpitoon.

Luettelo poistettaviksi esitettävistä saatavista on nähtävillä kokouksessa.

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Satu Kankare, Kaupunginjohtaja, satu.kankare@lapua.fi

Kaupunginjohtajan ehdotus:

Kaupunginhallitus päättää poistaa luottotappioina tai epävarmoina saatavina myyntisaamisista yhteensä 51.919,27 euroa sosiaali- ja terveyspalveluiden osalta.