Ympäristölautakunta, kokous 15.12.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 121 Maa-ainesten lupahakemuksen ja ottamissuunnitelman tarkastamisesta ja ottamistoiminnan valvonnasta suoritettavat maksut Lapuan kaupungissa v. 2022

LAPDno-2021-374

Valmistelija

  • Mirva Korpi, Ympäristöinsinööri, mirva.korpi@lapua.fi

Perustelut

Maa-aineslain 23 §:n mukaan lupahakemuksen ja ottamissuunnitelman tarkastamisesta sekä ottamistoiminnan valvonnasta aiheutuvien kustannusten perimisestä on soveltuvin osin voimassa, mitä maankäyttö- ja rakennuslain 145 §:ssä säädetään rakennustyön valvonnasta kunnalle suoritettavasta maksusta. 

Maa-ainesluvan ja ympäristöluvan yhteiskäsittelyyn liittyvästä lupahakemuksen tarkastamisesta ja yhteisen luvan valvonnasta aiheutuvien kustannusten perimiseen sovelletaan, mitä maankäyttö- ja rakennuslain 145 §:ssä säädetään rakennustyön valvonnasta kunnille suoritettavasta maksusta.   

Maankäyttö- ja rakennuslain 145 §:n mukaan luvan hakija tai toimenpiteen suorittaja on velvollinen suorittamaan tarkastus- ja valvontatehtävistä sekä muista viranomaistehtävistä kunnalle maksun, jonka perusteet määrätään kunnan hyväksymässä taksassa. 

Maa-ainestaksaan esitetään 2,6 %:n korotusta. 

Hallintosäännön mukaan maa-ainestaksasta päättää ympäristölautakunta.


 

Ehdotus

Ympäristölautakunta hyväksyy maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta ja ottamistoiminnan valvonnasta suoritettavia maksuja koskevan taksan liitteessä olevassa muodossaan.

 

Päätös

Hyväksyi esityksen.