Sivistyslautakunta, kokous 24.5.2023

§ 55 Kiertävän perhepäivähoitajan toimen lakkauttaminen, kiertävän lastenhoitajan toimen perustaminen ja täyttölupa 1.8.2023 alkaen

LAPDno-2023-41

Valmistelija

  • Katja Korkiamäki, Varhaiskasvatuspäällikkö, katja.korkiamaki@lapua.fi

Perustelut

Varhaiskasvatuksessa toimii kaksi kiertävää perhepäivähoitajaa, joiden pääasiallinen tehtävä on toimia ryhmäperhepäivähoidoissa sijaisena sekä kotona toimivan perhepäivähoitajan lyhytaikaisena sijaisena perhepäivähoitajan oman menon vuoksi. Toisesta toimesta on eläköitynyt vakinainen perhepäivähoitaja ja toimi on ollut täytettynä määräaikaisin järjestelyin varhaiskasvatuksen palveluverkon muutoksen vuoksi. Nykyinen määräaikaisuus päättyy 31.7.2023.
Ryhmäperhepäiväkotien vähenemisen (5 kpl) ja toiminnan lakkauttamisen, kotona toimivien perhepäivähoitajien määrän vähenemisen sekä Ritavuoren päiväkodin toiminnan aloittamisen myötä on tarkoituksenmukaista lakkauttaa toinen kiertävän perhepäivähoitajan toimi ja muuttaa toimi kiertävän lastenhoitajan toimeksi. Muutos mahdollistaa kiertävän sijaisen työskentelyn päiväkotiryhmissä, joissa sijaisen tarve nykyisen palveluverkon muutoksen myötä on suurempaa kuin perhepäivähoidossa.
Muutoksen myötä varhaiskasvatuksessa toimii 1.8.2023 alkaen yksi kiertävä perhepäivähoitaja sekä kaksi kiertävää lastenhoitajaa, joiden pääasiallinen tehtävä on toimia sijaisena ryhmien vakinaisten työntekijöiden ollessa estyneenä omasta työstään. Muutosvaikutus taloudellisesti on 193€/kk ryhmäperhepäivähoitajan tehtäväkohtaisen palkan ollessa 2062,75€ ja lastenhoitajan tehtäväkohtainen palkan ollessa 2255,75€. Muutosvaikutus huomioidaan varhaiskasvatuksen talousarviosta.

Ehdotus

Esittelijä

  • Mika Kamunen, Sivistysjohtaja, mika.kamunen@lapua.fi

Sivistyslautakunta:

1) esittää kaupunginhallitukselle, että kiertävä perhepäivähoitajan toimi lakkautetaan

2) pyytää kaupunginhallitukselta lupaa kiertävän lastenhoitajan toimen perustamiseen ja täyttämiseen 1.8.2023 alkaen toistaiseksi

 

Päätös

Sivistyslautakunta kuuli varhaiskasvatuspäällikkö Katja Korkiamäkeä asiassa ja hyväksyi sivistysjohtajan ehdotuksen.