Sivistyslautakunta, kokous 13.6.2023

§ 67 Lupa varhaiskasvatuksen lastenhoitajan toimen 3 kpl täyttämiseen 1.8.2023 alkaen toistaiseksi

LAPDno-2023-41

Valmistelija

  • Katja Korkiamäki, Varhaiskasvatuspäällikkö, katja.korkiamaki@lapua.fi

Perustelut

Varhaiskasvatuslain mukaan (540/2018 § 37) päiväkodissa kasvatus-, opetus- ja hoitotehtävissä toimivasta henkilöstöstä vähintään yhdellä kolmasosalla tulee olla kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto, sosiaali- ja terveysalan perustutkinto tai muu vastaava soveltuva tutkinto, joihin sisältyy tai joita on täydennetty riittävän laajoilla lasten hoidon, kasvatuksen ja opetuksen tutkinnonosilla. Varhaiskasvatuksen lastenhoitajan tehtävänä on huolehtia lapsiryhmän kasvatuksellisista ja hoidollisista tehtävistä yhdessä muun ryhmän kasvatushenkilöstön kanssa. Lastenhoitajan tehtävässä korostuvat kasvatukselliset, hoivalliset ja hoidolliset tehtävät, arjen sujuvuus ja lapsen kohtaaminen turvallisessa ympäristössä.
Lastenhoitaja hallitsee omalla osaamisellaan lasten hyvinvoinnin ja mielekkään, virikkeellisen, monipuolisen toiminnan toteuttamisen arjessa siten, että lapsen päivä varhaiskasvatuksessa on lapselle hyvä päivä. Varhaiskasvatukseen haetaan täyttölupaa kolmelle (3) varhaiskasvatuksen lastenhoitajan toimelle 1.8.2023 alkaen, alkusijoituspaikkana Kissankellon vuorohoitopäiväkoti. Toimista on irtisanoutunut vakinaiset työntekijät ja ne on täytetty toistaiseksi määräaikaisin järjestelyin. Toimien täyttäminen ei aiheuta lisäkustannuksia varhaiskasvatukselle vaan se on huomioitu vuoden 2023 talousarviossa.

Ehdotus

Esittelijä

  • Mika Kamunen, Sivistysjohtaja, mika.kamunen@lapua.fi

Sivistyslautakunta pyytää kaupunginhallitukselta lupaa varhaiskasvatuksen lastenhoitajan toimien 3 kpl täyttämiseen 1.8.2023 alkaen toistaiseksi.

Päätös

Sivistyslautakunta kuuli varhaiskasvatuspäällikkö Katja Korkiamäkeä asiassa ja hyväksyi sivistysjohtajan ehdotuksen.