Sivistyslautakunta, kokous 13.6.2023

§ 68 Varhaiskasvatuksen palvelusetelin sääntökirjan päivitys 1.8.2023 alkaen

LAPDno-2023-474

Valmistelija

  • Katja Korkiamäki, Varhaiskasvatuspäällikkö, katja.korkiamaki@lapua.fi

Perustelut

Perusturvalautakunta on päättänyt palvelusetelin ehdoista, arvoista ja käyttöönotosta 1.1.2013 lukien (Perla § 3 23.10.2012).

Sääntökirja on tuolloin laadittu menettelyohjeeksi Lapuan kaupungin varhaiskasvatuksen palveluseteliin. Sääntökirja on asiakirja, jossa määritellään palvelun tuottajien hyväksymiskriteerit, kunnan velvoitteet ja asiakkaan asema. Palveluntuottajan tulee täyttää kunnan asettamat hyväksymisehdot, jotta palveluntuottaja pääsee palvelusetelijärjestelmän piiriin. Hyväksymisehdoissa määritellään muun muassa kunnan ja palveluntuottajan tehtävät, oikeudet, velvollisuudet ja vastuut.

Varhaiskasvatus on siirtynyt perusturvalautakunnan alaisuudesta sivistyslautakunnan alaisuuteen 1.8.2014. Lisäksi varhaiskasvatuksen lainsäädäntö on uudistunut, jonka myötä sääntökirjaa on tarve päivittää ja muuttaa vastaamaan muuttunutta lainsäädäntöä sekä muita varhaiskasvatusta ohjaavia asiakirjoja. 

Vertikal Oy on tuottanut yhteistyössä kuntien ja Kuntaliiton kanssa laajan palvelusetelin varhaiskasvatuksen sääntökirjan kehittämishankkeen, jossa myös Lapuan kaupungin varhaiskasvatus on ollut mukana. Hankkeen tarkoituksena oli kehittää ja yhdenmukaistaa varhaiskasvatuksen sääntökirjoja ja luoda yhtenäinen malli yhteistyökuntien käyttöön. Lapuan kaupungin varhaiskasvatuksen sääntökirjan mallipohjana on käytetty tätä Vertikal Oy:n luomaa mallia. 

Sääntökirja ja päivitetyt lomakkeet liitteenä.

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Mika Kamunen, Sivistysjohtaja, mika.kamunen@lapua.fi

Sivistyslautakunta hyväksyy varhaiskasvatuksen palvelusetelipalvelujen päivitetyn sääntökirjan ja lomakkeet liitteiden mukaisesti 1.8.2023 alkaen.

Päätös

Sivistyslautakunta kuuli varhaiskasvatuspäällikkö Katja Korkiamäkeä asiassa ja hyväksyi sivistysjohtajan ehdotuksen.