Sivistyslautakunta, kokous 9.11.2023

§ 113 Lupa varhaiskasvatuksen ryhmäavustajan toimen täyttämiseen 1.12.2023 alkaen toistaiseksi

LAPDno-2023-41

Valmistelija

  • Katja Korkiamäki, Varhaiskasvatuspäällikkö, katja.korkiamaki@lapua.fi

Perustelut

Varhaiskasvatuslain (540/2018 37 §) mukaan päiväkodissa kasvatus-, opetus- ja hoitotehtävissä toimivan henkilöstön lisäksi varhaiskasvatuksessa voi olla lasten tarpeet ja varhaiskasvatuksen tavoitteet huomioiden myös muuta henkilöstöä. Varhaiskasvatuksen ryhmäavustajan tärkein tehtävä on mahdollistaa osaltaan lapsiryhmässä opetus-, kasvatus- ja hoitotyön toiminnan sujuvuus. Ryhmäavustajan tehtävänä on olla lapsen/lasten apuna päivän aikana siten, että lapsi kykenee osallistumaan tasavertaisesti siihen varhaiskasvatukseen mihin hänellä on oikeus. Ryhmäavustaja tukee omalla osaamisellaan varhaiskasvatuksen arjen sujuvuutta ja lapsen edun toteutumista päivän aikana.

Varhaiskasvatukseen haetaan täyttölupaa ryhmäavustajan toimelle eläköitymisen myötä. Toimen alkusijoituspaikka on Alanurmon päiväkoti. Toimen täyttäminen ei aiheuta lisäkustannuksia varhaiskasvatukselle vaan se on huomioitu vuoden 2024 talousarviossa.

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Mika Kamunen, Sivistys- ja hyvinvointijohtaja, mika.kamunen@lapua.fi

Sivistyslautakunta pyytää kaupunginhallitukselta lupaa varhaiskasvatuksen ryhmäavustajan toimen täyttämiseen 1.12.2023 alkaen toistaiseksi.

Päätös

Sivistyslautakunta kuuli varhaiskasvatuspäällikkö Katja Korkiamäkeä asiassa ja hyväksyi sivistys- ja hyvinvointijohtajan ehdotuksen.