Tekninen lautakunta, kokous 23.1.2024

§ 9 Keiskantien tiekunnan anomus kaupungin yksityistieavustusten piiriin

LAPDno-2023-732

Valmistelija

  • Ulpu Viimaluoto, Kunnallistekniikan suunnittelija, ulpu.viimaluoto@lapua.fi

Perustelut

Keiskantien toimitsijamies on 29.9.2023 jättänyt kaupungille anomuksen pääsystä yksityistieavustusten piiriin.

Kaupunki on avustanut järjestäytyneitä yksityistietä, joiden tiedot ovat maanmittauslaitoksen rekisterissä. Avustettavalla järjestäytyneellä yksityistiellä täytyy olla vähintään yksi pysyvän asutuksen kiinteistö sekä siihen matkaa tien alusta vähintään 300 metriä tai yksityistiellä on vähintään yksi toiminnassa oleva yritys/tuotantolaitos/maataloustila sekä siihen matkaa tien alusta vähintään 300 metriä.

Keiskantie on järjestäytynyt yksityistie. Keiskantiellä on pysyvää asutusta ja toiminnassa oleva yritys ja siihen on matkaa 850 metriä.

Ehdotus

Esittelijä

  • Mirva Korpi, Tekninen johtaja, mirva.korpi@lapua.fi

Tekninen lautakunta päättää avustaa Keiskantietä toiminnassa olevan yrityksen osalta ja ottaa Keiskantie yksityisavustusten piiriin. Vuodesta 2024 alkaen Keiskantielle myönnetään perusavustukset ja Keiskantiellä on mahdollisuus hakea myös muita yksityistieavustuksia. Keiskantien luokitellaan 5. luokkaan kuuluvaksi yksityistieksi.

Keiskantie on järjestäytynyt yksityistie ja täyttää avustusehdot. Avustuspituus määräytyy viimeisen toiminnassa olevan yrityksen mukaan, jonne on matkaa 850 metriä. 

Päätös

Lautakunta hyväksyi ehdotuksen. 

 

Esteellisyys

  • Rauno Latvala ilmoitti olevansa esteellinen (osallisuusjäävi), ja poistui kokoushuoneesta asian käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi.