Tekninen lautakunta, kokous 24.9.2024

§ 139 Anomus Ritapuiston hoito- ja kehittämistarpeesta

LAPDno-2024-521

Valmistelija

  • Henna Martikkala, Työnjohtaja, vt, kaupunginpuutarhuri, henna.martikkala@lapua.fi

Perustelut

Tekniselle lautakunnalle on saapunut anomus Ritapuiston hoito- ja kehittämistarpeesta 18.6.2024. Anomuksessa Ritakallion Ritapuiston läheisyydessä asuvat lapualaiset toivovat Ritapuiston hoitamista mm. kantojen jyrsintää, lapsille keinua, puiston penkkiä ja roskiksia. Anomuksen mukaan puiston ympärillä pelaa ja liikkuu paljon lapsia. Asukkaat ovat hoitaneet itse puiston heinikkoaluetta. Puiston huono kunto aiheuttaa myös huolenaiheita, sillä pitkässä heinikossa asuvat kotilot ja punkit. 

Anomus oheismateriaalina. 

Tekninen lautakunta on hyväksynyt tämän vuoden hoitoluokituksen ja Ritapuisto on luokituksen mukaan vaihettumisalue. Puistossa on ennen ollut leikkialue, mutta se on purettu vuosia sitten. Ritapuiston  läheisyydessä sijaitsee Puolukkatien leikkipuisto, joka on ollut tarkoitus peruskorjata vuona 2025, mikäli kohteelle myönnetään määräraha. Tästä syystä Ritapuistoon ei laiteta leikkivälineitä, mutta puistoon on suunniteltu laitettavaksi pari penkkiä ja roskasäiliö.

Ehdotus

Esittelijä

  • Mirva Korpi, Tekninen johtaja, mirva.korpi@lapua.fi

Tekninen lautakunta merkitsee anomuksen tiedokseen. Viheraluepalvelut asentaa Ritapuistoon pari penkkiä ja roskasäiliön, mutta ei leikkivälineitä. 

Päätös

Lautakunta hyväksyi ehdotuksen.