Ympäristölautakunta, kokous 14.12.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 68 Ympäristöinsinöörin viran täyttölupa

LAPDno-2022-615

Valmistelija

  • Mirva Korpi, Ympäristöinsinööri, vs. tekninen johtaja, mirva.korpi@lapua.fi

Perustelut

Ympäristöinsinöörin virka vapautuu 1.1.2023 alkaen. Ympäristöinsinööri vastaa kunnan ympäristönsuojeluviranomaiselle kuuluvien tehtävien valmistelusta ja päätöksenteosta ympäristölautakunnan päätöksien mukaisesti.

Kuntien ympäristönsuojelun hallinnosta annetun lain 5 §:n mukaisesti ympäristönsuojeluviranomaisen tehtävät hoitaa kunnan määräämä toimielin (kunnan ympäristönsuojeluviranomainen), jona ei kuitenkaan voi toimia kunnanhallitus. Lain 7 §:n mukaan kaupunginvaltuusto voi antaa kunnan ympäristönsuojeluviranomaiselle oikeuden siirtää toimivaltaansa edelleen alaiselleen viranhaltijalle, jollei laissa erikseen toisin säädetä. Viranhaltijalla, jolle siirretään kunnan ympäristönsuojeluviranomaiselle kuuluvaa toimivaltaa, tulee olla tehtävän edellyttämä pätevyys. Viranhaltijaan, jonka hoidettavaksi on edellä mainittuja tehtäviä annettu, sovelletaan, mitä näitä tehtäviä muutoin hoitavasta viranomaisesta ja muutoksenhausta sen päätöksiin säädetään.

Lapuan kaupungin hallintosäännön 36 §:n mukaan kaupunginhallitus myöntää luvan vapautuvien virkojen täyttämiseen. 

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Mirva Korpi, Ympäristöinsinööri, vs. tekninen johtaja, mirva.korpi@lapua.fi

Ympäristölautakunta esittää kaupunginhallitukselle, että kaupunginhallitus myöntää luvan ympäristöinsinöörin viran täyttämiseen.

 

Päätös

Lautakunta hyväksyi ehdotuksen.