Kaupunginhallitus, kokous 23.10.2023

§ 330 Ilmoitusasiat

Perustelut

Kaupunginhallituksen tiedoksi esitetään seuraavaa: 

1.  Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on 12.10.2023 lähettänyt tiedoksi toimialueen raportti kuntien ehkäisevän päihdetyön rakenteista ja suositukset tulevaan. 

Aluehallintovirastot ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL kartoittivat kuntien ehkäisevän päihdetyön tilannetta keväällä 2023.

Ohessa on linkki Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston toimialueen tuloksista tehtyyn raporttiin sekä THL:n Tutkimuksesta tiiviisti 35/2023 -julkaisuun.

Raportti sisältää kuntakohtaisen koosteen kunnan ehkäisevän päihdetyön rakenteista. Tulosten pohjalta kuntien on helppo verrata oman kunnan rakenteiden tilannetta muihin kuntiin sekä lähteä kehittämään ja korjaamaan tilannetta lain ja suositusten mukaiseksi. On tärkeää kiinnittää huomiota ehkäisevän päihdetyön rakenteisiin ja tehdyn työn laatuun sekä erityisesti rakenteiden ja yhteistyön ylläpitämiseen kuntien, hyvinvointialueiden ja muiden toimijoiden välillä.

Linkki Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston julkaisuun: Länsi ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston raportti kyselyn tuloksista Länsi ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston raportti kyselyn tuloksista    
Linkki THL:n Tutkimuksesta tiiviisti 35/2023 -julkaisuun: https://www.julkari.fi/handle/10024/147357      
 

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Satu Kankare, Kaupunginjohtaja, satu.kankare@lapua.fi

Kaupunginjohtajan ehdotus: 

Kaupunginhallitus merkitsee edellä mainitut tiedokseen. 

 

Päätös

Kaupunginhallitus merkitsi edellä mainitut tiedokseen.