Kaupunginhallitus, kokous 23.10.2023

§ 325 Kaupunginvaltuuston päätösten 16.10.2023 laillisuuden tarkastus ja täytäntöönpano

LAPDno-2023-105

Valmistelija

  • Minna Kangasluoma, Hallintopäällikkö, minna.kangasluoma@lapua.fi

Perustelut

Kuntalain 96 §:n mukaan "Jos kunnanhallitus katsoo,​ että valtuuston päätös on syntynyt virheellisessä järjestyksessä taikka että valtuusto on ylittänyt toimivaltansa tai että päätös on muuten lainvastainen,​ kunnanhallituksen on jätettävä päätös täytäntöön panematta. Asia on viipymättä saatettava valtuuston uudelleen käsiteltäväksi."
 

Ehdotus

Esittelijä

  • Satu Kankare, Kaupunginjohtaja, satu.kankare@lapua.fi

Kaupunginjohtajan ehdotus: 
Kaupunginhallitus toteaa,​ ettei sillä ole huomautettavaa kaupunginvaltuuston 16.10.2023 tekemien päätösten laillisuudesta.
Päätösten täytäntöönpanemiseksi kaupunginhallitus päättää seuraavaa:

§ 82  Valtuutettu Tero Juupajärven eroanomus kaupunginvaltuuston jäsenyydestä, kaupunginhallituksen varajäsenyydestä ja sivistyslautakunnan jäsenyydestä
Kaupunginjohtajan ehdotus:  Päätöksestä ilmoitetaan toimielimiin valituille henkilölle, hallinnon toimialalle, kasvatuksen, koulutuksen ja vapaa-ajan toimialalle, keskusvaalilautakunnalle ja  yhteystietorekisterin pitäjälle.

§ 83  Järjestämissuunnitelma / Kymppi - Etelä-Pohjanmaan itäinen työllisyysalue
Kaupunginjohtajan ehdotus:  Päätöksestä ilmoitetaan Alajärven, Alavuden, Evijärven, Kauhavan, Kuortaneen, Lappajärven, Soinin, Vimpelin ja Ähtärin kirjaamoihin sekä projektijohtaja Anna Niemiselle (Kauhavan kaupunki) sekä Juha-Martti Kuoppalalle (Kauhavan kaupunki) ja Työ- ja elinkeinoministeriön kirjaamoon.

§ 84  Perussopimus / Kuntayhtymä Kymppi
Kaupunginjohtajan ehdotus:  Päätöksestä ilmoitetaan Alajärven, Alavuden, Evijärven, Kauhavan, Kuortaneen, Lappajärven, Soinin, Vimpelin ja Ähtärin kirjaamoihin sekä projektijohtaja Anna Niemiselle (Kauhavan kaupunki) sekä Juha-Martti Kuoppalalle (Kauhavan kaupunki) ja Työ- ja elinkeinoministeriön kirjaamoon. 

§ 85  Talousarviomuutos / Jäähallin määräraha vuoden 2023 talousarvioon ja Lapuan Jäähalli Oy:n sulautumisen kirjausten käsittely
Kaupunginjohtajan ehdotus:  Päätöksestä ilmoitetaan talouspäällikölle sekä tekniselle toimialalle ja kasvatuksen-, opetuksen- ja vapaa-ajan toimialalle.

§ 86  Valtuustoaloite / kierrätyskeskuksen perustaminen Lapualle
Kaupunginjohtajan ehdotus:  Päätöksestä ilmoitetaan valtuustoaloitteen tekijöille ja hallinnon toimialalle. 

§ 87 Ilmoitusasiat
Kaupunginjohtajan ehdotus:  Päätös ei edellytä erillistä täytäntöönpanoa. 

§ 88  Muut asiat
Kaupunginjohtajan ehdotus:  Päätös ei edellytä erillistä täytäntöönpanoa. 
 

Päätös

Kaupunginhallitus hyväksyi kaupunginjohtajan ehdotukset.