Kaupunginhallitus, kokous 20.5.2024

§ 162 Lapuan kaupungin kulttuurihyvinvointisuunnitelma 2024-2029 Vahvuutena välittäminen

LAPDno-2024-400

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Mari Takamaa, Kansalaisopiston rehtori, mari.takamaa@lapua.fi

Perustelut

Lapuan kaupungin kulttuurihyvinvointisuunnitelmatyö aloitettiin syyskaudella 2023. Kulttuurihyvinvointisuunnitelma täydentää paikallisena asiakirjana maakunnallista kulttuurihyvinvointityötä ja rakentaa yhteyttä hyvinvointialueen kulttuurihyvinvointityöhön. Kokoavana arvona on #Vahvuutena välittäminen. Suunnitelmassa tuodaan esille esimerkkejä nykyisestä kulttuurihyvinvointityöstä, esitetään nykytilan swot-analyysi, nostetaan esille erätaukokeskusteluissa esille nousseet keskeiset havainnot ja huomiot kulttuurihyvinvoinnista ja koetusta taide- ja kulttuurisuhteesta. Suunnitelmassa on paikallinen kulttuurihyvinvoinnin mallin kuvaus ja toimenpide-ehdotuksia sen edistämiseksi. Suunnitelmalla sanoitetaan ja avataan kulttuurihyvinvoinnin käsitettä ja tuodaan näkyväksi Lapuan kaupungissa jo tehtävää kulttuurihyvinvointityötä.

Kulttuurihyvinvointisuunnitelman laatimisesta on vastannut kulttuurikeskus Vanhan Paukun johtotiimi. Työskentelyyn on osallistunut kuntalaisia eri sidosryhmien edustajina erätaukokeskustelumenetelmän myötä. Kulttuurihyvinvointisuunnitelman mukaiset toimenpiteet raportoidaan vuosittain osana Lapuan kaupungin hyvinvointikertomusta.

 

 

Ehdotus

Esittelijä

Mika Kamunen, Sivistys- ja hyvinvointijohtaja, mika.kamunen@lapua.fi

Hyvinvointilautakunta hyväksyy Lapuan kaupungin kulttuurihyvinvointisuunnitelman vuosille 2024-2029 ja esittää sen kaupunginhallitukselle tiedoksi.

Päätös

Hyvinvointilautakunta kuuli kansalaisopiston rehtori Mari Takamaata asiassa ja hyväksyi sivistys- ja hyvinvointijohtajan ehdotuksen.

Ehdotus

Esittelijä

  • Satu Kankare, Kaupunginjohtaja, satu.kankare@lapua.fi

Kaupunginjohtajan ehdotus:

Kaupunginhallitus päättää merkitä tiedokseen Lapuan kaupungin kulttuurihyvinvointisuunnitelman vuosille 2024-2029.

Päätös

Kaupunginjohtaja alusti asiaa. Kaupunginhallitus hyväksyi kaupunginjohtajan ehdotuksen keskustelun jälkeen.