Hyvinvointilautakunta, kokous 5.6.2024

§ 87 Musiikkiopiston opetussuunnitelma 1.8.2024 alkaen

LAPDno-2024-75

Valmistelija

  • Riina Holkkola, Musiikkiopiston vs.rehtori, riina.holkkola@lapua.fi

Perustelut

Taiteen perusopetuksen opetussuunnitelmassa säveltäminen nähdään luontevana osana lapsen luovuuden ja musiikillisen osaamisen kasvua. Sävellyspedagogiikka ja sävellyksen opetussuunnitelma on uusi ja kehittyvä alue muuttuvalla taidekentällä. Lapuan musiikkiopistossa on ollut mahdollista tutustua säveltämiseen erilaisten kurssien ja suoritusten sekä instrumenttiopintojen yhteydessä, mutta pääaine-mahdollisuutta säveltämiseen ei ole ollut.

Lapuan musiikkiopiston opetussuunnitelma on toimintaa ohjaava, päivittyvä asiakirja. Sävellyksen opetussuunnitelman liittäminen Lapuan musiikkiopiston opetussuunnitelman yhteyteen antaa mahdollisuuden yhdenvertaistaa säveltämisen opetusta sekä substanssiosaamisen näkökulmasta että hyvien säveltämisen opetuksen käytäntöjen luomisen näkökulmasta. Haluamme olla edistämässä taidemusiikin kehittymistä ja kasvua sekä auttaa vaalimaan suomalaisen musiikin monimuotoisuutta. 

Esitetään, että Lapuan musiikkiopiston opetussuunnitelman musiikkiopisto-opintojen rakenteisiin lisätään säveltäminen perus- ja syventävien opintojen kohdalle.

Ehdotus

Esittelijä

  • Mika Kamunen, Sivistys- ja hyvinvointijohtaja, mika.kamunen@lapua.fi

Hyvinvointilautakunta hyväksyy musiikkiopiston opetussuunnitelman päivityksen 1.8.2024 alkaen.

Päätös

Hyvinvointilautakunta hyväksyi sivistys- ja hyvinvointijohtajan ehdotuksen.