Ympäristölautakunta, kokous 26.10.2021

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 100 Kuortaneen kunnan rakennusjärjestysehdotus / lausunto

LAPDno-2021-145

Valmistelija

  • Mirva Korpi, Ympäristöinsinööri, mirva.korpi@lapua.fi

Perustelut

Ympäristölautakunta 08.06.2021 § 47    

Valmistelija: ympäristöinsinööri Mirva Korpi

Kuortaneen kunta on pyytänyt lausuntoa Lapuan kaupungin ympäristötoimelta kunnan rakennusjärjestysluonnoksesta ja sen osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta seuraavasti:

"Lausuntopyyntö

Rakennusjärjestyksen luonnoksen nähtäville asettaminen Kuortaneen kunnassa

Kuortaneen ympäristölautakunta on laittanut vireille rakennusjärjestyksen uudistamisen, on laadittu osallistumis- ja arviointisuunnitelma sekä rakennusjärjestysluonnos. 

Rakennusjärjestys on laadittu vastaamaan voimassa olevan maankäyttö- ja rakennuslain vaatimuksia ja siitä kehitetään entistä toimivampi ja ajantasainen työväline rakentamisen ohjaukseen.

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma sekä rakennusjärjestysluonnos ovat nähtävillä, kunnan kirjastossa (kirjastokuja 4, 63100 Kuortane) sekä kunnan internet sivuilla https://kuortane.fi/arkisto/ilmoitukset/ 27.05.2021 - 27.06.2021 välisen ajan.

Osallisilla on mahdollisuus esittää kirjallisesti mielipiteensä 27.05.2021 mennessä osoitteella Kuortaneen kunta, rakennusvalvonta, Keskustie 52, 63100 Kuortane tai katja.karonen@kuortane.fi.

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma pidetään nähtävillä kunnan nettisivulla koko rakennusjärjestyksen uusimisen ajan ja sitä täydennetään tarvittaessa. Lisätietoja rakennusjärjestyksen uusimisesta antaa rakennustarkastaja Katja Karonen puh 0400179467 tai sähköpostilla katja.karonen@kuortane.fi.

Kuortaneella 27.5.2021

Ympäristölautakunta"

Lausuntopyyntöön on tullut korjaus, jossa lausuntoa pyydetään 27.6.2021 mennessä.

Kuortaneen kunnan rakennusjärjestyksen uudistamisen osallistumis- ja arviointisuunnitelma sekä rakennusjärjestysluonnos liitteenä. 

Ympäristöinsinööri: Ympäristölautakunta toteaa lausuntonaan, että sillä ei ole huomautettavaa Kuortaneen kunnan rakennusjärjestysluonnoksesta eikä osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta.

Lautakunta:   Hyväksyi esityksen.

Lisätietoja: Ympäristöinsinööri Mirva Korpi puh. 044 438 4710

_______________________

 

Kuortaneen kunta on pyytänyt lausuntoa Lapuan kaupungin ympäristötoimelta kunnan rakennusjärjestysehdotuksesta ja sen osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta seuraavasti:

"Kuortaneen ympäristölautakunta on laittanut vireille rakennusjärjestyksen uudistamisen, joka on edennyt ehdotus vaiheeseen. Rakennusjärjestys on laadittu vastaamaan voimassa olevan maankäyttö- ja rakennuslain vaatimuksia ja siitä kehitetään entistä toimivampi ja ajantasainen työväline rakentamisen ohjaukseen. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma sekä rakennusjärjestysehdotus ovat nähtävillä, kunnan kirjastossa (kirjastokuja 4, 63100 Kuortane) sekä kunnan internet sivuilla https://kuortane.fi/arkisto/ilmoitukset/ 21.10.2021 -21.11.2021 välisen ajan. Osallisilla on mahdollisuus esittää kirjallisesti mielipiteensä 21.11.2021 mennessä osoitteella Kuortaneen kunta, rakennusvalvonta, Keskustie 52, 63100 Kuortane tai katja.karonen@kuortane.fi. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma pidetään nähtävillä kunnan nettisivulla koko rakennusjärjestyksen uusimisen ajan ja sitä täydennetään tarvittaessa. Lisätietoja rakennusjärjestyksen uusimisesta antaa rakennustarkastaja Katja Karonen puh 0400179467 tai sähköpostilla katja.karonen@kuortane.fi. Kuortaneella 12.10.2021

Ympäristölautakunta"

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Mirva Korpi, Ympäristöinsinööri, mirva.korpi@lapua.fi

Ympäristölautakunta toteaa lausuntonaan, että sillä ei ole huomautettavaa Kuortaneen kunnan rakennusjärjestysehdotuksesta eikä osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta.

Päätös

Hyväksyi esityksen.


Muutoksenhaku

Edellä olevissa pykälissä tehdyt päätökset koskevat vain valmistelua tai täytäntöönpanoa, ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta (KuntaL 136 §).