Ympäristölautakunta, kokous 29.3.2023

§ 33 Ympäristöinsinöörin viran täyttölupa 1.1.2023 alkaen / haastattelutyöryhmän valinta / ympäristöinsinöörin valinta

LAPDno-2022-615

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Mirva Korpi, Tekninen johtaja, vt. ympäristöinsinööri, mirva.korpi@lapua.fi

Perustelut

Ympäristöinsinöörin virka vapautuu 1.1.2023 alkaen. Ympäristöinsinööri vastaa kunnan ympäristönsuojeluviranomaiselle kuuluvien tehtävien valmistelusta ja päätöksenteosta ympäristölautakunnan päätöksien mukaisesti.

Kuntien ympäristönsuojelun hallinnosta annetun lain 5 §:n mukaisesti ympäristönsuojeluviranomaisen tehtävät hoitaa kunnan määräämä toimielin (kunnan ympäristönsuojeluviranomainen), jona ei kuitenkaan voi toimia kunnanhallitus. Lain 7 §:n mukaan kaupunginvaltuusto voi antaa kunnan ympäristönsuojeluviranomaiselle oikeuden siirtää toimivaltaansa edelleen alaiselleen viranhaltijalle, jollei laissa erikseen toisin säädetä. Viranhaltijalla, jolle siirretään kunnan ympäristönsuojeluviranomaiselle kuuluvaa toimivaltaa, tulee olla tehtävän edellyttämä pätevyys. Viranhaltijaan, jonka hoidettavaksi on edellä mainittuja tehtäviä annettu, sovelletaan, mitä näitä tehtäviä muutoin hoitavasta viranomaisesta ja muutoksenhausta sen päätöksiin säädetään.

Lapuan kaupungin hallintosäännön 36 §:n mukaan kaupunginhallitus myöntää luvan vapautuvien virkojen täyttämiseen. 

 

Ehdotus

Esittelijä

Mirva Korpi, Tekninen johtaja, vt. ympäristöinsinööri, mirva.korpi@lapua.fi

Ympäristölautakunta esittää kaupunginhallitukselle, että kaupunginhallitus myöntää luvan ympäristöinsinöörin viran täyttämiseen.

 

Päätös

Lautakunta hyväksyi ehdotuksen. 

 

Valmistelija

Päivi Luhtala-Sipilä, henkilöstöpäällikkö, paivi.luhtala-sipila@lapua.fi

Ehdotus

Esittelijä

Satu Kankare, Kaupunginjohtaja, satu.kankare@lapua.fi

Kaupunginjohtajan ehdotus:

Kaupunginhallitus päättää myöntää luvan ympäristöinsinöörin viran täyttämiseen 1.1.2023 alkaen.
 

Päätös

Kaupunginjohtaja alusti asiaa.

Keskustelun jälkeen kaupunginhallitus päätti myöntää luvan ympäristöinsinöörin viran täyttämiseen 1.1.2023 alkaen.

Valmistelija

Mirva Korpi, Tekninen johtaja, vt. ympäristöinsinööri, mirva.korpi@lapua.fi

Perustelut

Kaupunginhallitus on 19.12.2022 § 443 myöntänyt täyttöluvan ympäristöinsinöörin virkaan. Virka on julistettu haettavaksi 27.2.2023 mennessä. 

Kaupunginvaltuusto on 30.1.2023 § 7 päättänyt hallintösäännön muutoksesta, jonka mukaan ympäristölautakunta päättää ympäristöinsinöörin valinnasta. 

Ehdotus

Esittelijä

Mirva Korpi, Tekninen johtaja, vt. ympäristöinsinööri, mirva.korpi@lapua.fi

Ympäristölautakunta päättää nimetä haastattelutyöryhmän ympäristöinsinöörin valintaa varten.

Päätös

Lautakunta päätti valita haastattelutyöryhmään puheenjohtaja Juha Katteluksen, varapuheenjohtaja Markku Keskikallion ja kaupunginhallituksen edustaja Pekka Hellan.

Valmistelija

  • Mirva Korpi, Tekninen johtaja, vt. ympäristöinsinööri, mirva.korpi@lapua.fi

Perustelut

Lapuan kaupunginhallitus on päätöksellään 19.12.2022 § 443 myöntänyt täyttöluvan ympäristöinsinöörin virkaan 1.3.2023 alkaen. 

Ympäristölautakunta nimesi 15.2.2023 § 9 ympäristöinsinöörin haastattelutyöryhmään edustajiksi ympäristölautakunnan puheenjohtajan Juha Katteluksen, varapuheenjohtaja Markku Keskikallion ja kaupunignhallituksen jäsenen Pekka Hellan. 

Kelpoisuusvaatimuksena ympäristöinsinöörin virkaan on soveltuva korkeakoulututkinto.

Ilmoitus rakennustarkastajan toistaiseksi voimassa olevasta virasta on julkaistu Kuntarekry- palvelussa 8.-27.3.2023. Viranhakuilmoitus on julkaistu IlkkaPohjalaisessa ja Lapuan Sanomissa.

Määräaikaan mennessä virkaan haki 11 henkilöä. Haastattelutyöryhmä valitsi kokouksessaan 15.2.2023 haastatteluun arvioinnin perusteella seuraavat henkilöt: Miia Ylirinne, Milla Vesala, Elsi Hietaranta, Mirjami Kuoppala ja Aarni Nikkola. Haastattelut on suoritettu 13.3.2023 ja 14.3.2023. Mirjami Kuoppala ilmoitti 16.3.2023 peruvansa hakemuksen.

Haastattelutyöryhmä päätti yksimielisesti koulutukseen, työkokemukseen ja haastatteluun perustuvan kokonaisarvioinnin perusteella esittää valittavaksi ympäristöinsinöörin virkaan insinööri (AMK), ympäristöteknologia Miia Ylirinne ja varalle  insinööri (AMK), energia- ja ympäristötekniikka Aarni Nikkola. 

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Mirva Korpi, Tekninen johtaja, vt. ympäristöinsinööri, mirva.korpi@lapua.fi

Ympäristöinsinöörin virkaan valitaan insinööri (AMK) Miia Ylirinne, jolla on koulutuksen, työkokemuksen ja haastattelun perusteella parhaat edellytykset viran hoitoon. Varalle valitaan insinööri (AMK) Aarni Nikkola. 

Viran täytössä noudatetaan 6 kk:n koeaikaa. Valitun tulee ennen valinnan vahvistamista toimittaa hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan

Päätös

Lautakunta hyväksyi esityksen.