Tekninen lautakunta, kokous 16.5.2023

§ 70 Katualueen hulevesisuunnitelmaehdotus / Saarenkuja

LAPDno-2023-314

Valmistelija

  • Mirva Korpi, Tekninen johtaja, vt. ympäristöinsinööri, mirva.korpi@lapua.fi

Perustelut

Saarenkujalle on laadittu katualueen hulevesisuunnitelmaehdotus. Katualueen hulevesisuunnitelma on ollut yleisesti nähtävillä 12.4 – 3.5.2023 välisen ajan. Kuulutus katualueen hulevesisuunnitelma on julkaistu Lapuan Sanomissa ja kaupungin verkkosivuilla sekä kaupungin virallisella ilmoitustaululla. Asianosaisille on ilmoitettu kirjeitse katulaueen hulevesisuunnitelman nähtävillä olosta. 

Katualueen hulevesisuunnitelmasta on jätetty 3 muistutusta. Muistutukset oheismateriaalina. 

Muistutus A:n osalta todetaan, että olemassa oleva pensasaita dokumentoidaan ja korvataan myöhemmin, jos aita tuhoutuu rakentamisen yhteydessä. 

Muistutus B:n osalta todetaan, että kiinteistö pystyy liittämään salaojat uuteen kaivoon, koska kaivon korkeus on alempana kuin salaoja. 

Muistutus C:n osalta suunnitelmaa on muutettu siten, että muistutuksessa esiin tuodut ongelmat saadaan ratkaistua. 

Katualueen suunnitelmat, joissa on huomioitu muistuttajan C esittämät asiat, oheismateriaalina.Suunnitelmiin on lisätty myös tieto kaivon 10 osalta. Muistutuksen C osalta suunnitelman muutos parantaa kiinteistön tilannetta eikä muutoksella ole vaikutusta muiden kiinteistöjen kuivatukseen. 

Saarenkujan katualueen hulevesisuunnitelman suunnitelmakartta liitteenä.

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Mirva Korpi, Tekninen johtaja, vt. ympäristöinsinööri, mirva.korpi@lapua.fi

Tekninen lautakunta hyväksyy Saarenkujan katualueen hulevesisuunnitelman. 

Perustelut: 

Maankäyttö- ja rakennuslain 103 i §:n mukaan kunta vastaa hulevesien hallinnan järjestämisestä asemakaava-alueella. Kunta voi ottaa järjestettäväkseen hulevesien hallinnan muillakin alueilla. Kunnan tulee huolehtia siitä, että ryhdytään tarvittaessa toimenpiteisiin kunnan hulevesijärjestelmän ja vesihuoltolaitoksen hulevesiviemäriverkoston toteuttamiseksi tai hulevesien hallitsemiseksi muulla tavoin. 

Maankäyttö- ja rakennuslain 103 l §:n mukaan kunta hyväksyy tarvittaessa hulevesisuunnitelman. Suunnitelmassa esitetään tarpeen mukaan imeytysalueet, kosteikot, ojat, valumavesien reitit, putket ja pumppaamot sekä muut kunnan hulevesijärjestelmään kuuluvat hulevesien hallinnan ratkaisut ja rakenteet. Hulevesisuunnitelma on laadittava siten, että suunnitelmassa otetaan huomioon asemakaava, katusuunnitelma ja yleisten alueiden suunnitelma ja että se täyttää toimivuuden, turvallisuuden ja viihtyisyyden vaatimukset myös sademäärän ja rankkasateiden lisääntyessä. Suunnitelmaa laadittaessa noudatetaan, mitä 62 §:ssä säädetään vuorovaikutuksesta kaavaa valmisteltaessa.

Lapuan kaupungin hallintosäännön liitteen 3 mukaan tekninen lautakunta hyväksyy maankäyttö- ja rakennuslain 103 l §:n mukaisen hulevesisuunnitelman.

Muistutukset on otettu huomioon suunnitelmassa. 

 

Päätös

Lautakunta hyväksyi ehdotuksen. 


Muutoksenhaku

Tähän päätökseen voi hakea muutosta kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta. Valitusaika 30 päivää.

Valitusviranomainen: Vaasan hallinto-oikeus, Korsholmanpuistokko 43, pl 204, 65101 VAASA

Sähköposti: vaasa.hao@oikeus.fi, telekopio: 029 564 2760

Valitus on toimitettava Vaasan hallinto-oikeudelle valituksen määräpäivänä virka-ajan loppuun klo 16.15 mennessä.

Valituskirjelmässä on ilmoitettava

  • päätös, johon haetaan muutosta
  • miltä kohdin päätökseen haetaan muutosta ja mitä muutoksia siihen vaaditaan tehtäväksi
  • muutosvaatimuksen perusteet
  • mihin valitusoikeus perustuu, jos valituksen kohteena oleva päätös ei kohdistu valittajaan.

Valituskirjelmässä on ilmoitettava valittajan nimi ja kotikunta. Jos valittajan puhevaltaa käyttää hänen laillinen edustajansa tai asiamiehensä tai jos valituksen laatijana on joku muu henkilö, valituskirjelmässä on ilmoitettava myös tä­män nimi ja ko­tikunta. Lisäksi on ilmoitettava postiosoite ja puhelinnumero, joihin asiaa koskevat ilmoitukset valitta­jalle voidaan toimittaa.

  • Valituksessa on ilmoitettava se postiosoite ja mahdollinen muu osoite, johon oikeudenkäyntiin liittyvät asiakirjat voidaan lähettää (prosessiosoite).
  • Valituskirjelmään on liitettävä päätös, josta valitetaan, alkuperäisenä tai jäljennöksenä sekä todistus siitä, minä päivänä päätös on annettu tiedoksi tai muu selvitys valitusajan alkamisen ajankohdasta.
  • Valituskirjelmään on liitettävä asiakirjat, joihin valittaja vetoaa vaatimuksensa tueksi, jollei niitä ole jo aikaisemmin toi­mi­tettu viranomaiselle. Asiamiehen on liitettävä valtakirja sen mukaan kuin Laki oikeudenkäynnistä hallintoasioissa 32 §:ssä säädetään.

Valitusasiakirjat on toimitettava valitusviranomaiselle ennen valitusajan päättymistä. Jos valitusajan viimeinen päivä on py­häpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valitusasiakirjat toimittaa valitusviran­omaiselle ensimmäisenä sen jälkeisenä arkipäivänä. Omalla vastuulla valitusasiakirjat voi lähettää postitse tai lähetin väli­tyksellä. Postiin va­litus­asia­kirjat on jä­tettä­vä niin ajois­sa, että ne ehti­vät pe­rille valitusajan viimeisenä päivänä ennen viras­ton aukioloajan päättymistä.

Valitusasiakirjat voi toimittaa myös: nimi, osoite ja postiosoite (jos toimitetava muulle kuin valitusviranomaiselle)              pykälät

Tuomioistuinmaksulain (1455/2015) nojalla muutoksenhakijalta peritään hallinto-oikeudessa kulloinkin voimassa oleva oikeudenkäyntimaksu (270 euroa).