Tekninen lautakunta, kokous 16.5.2023

§ 72 Peikkopuron puiston suunnitelma

LAPDno-2023-405

Valmistelija

  • Raija Talvitie, Kaupunginpuutarhuri, raija.talvitie@lapua.fi

Perustelut

Ritavuoren uuden Peikkopuro III alueella sijaitsee puistoksi kaavoitettu puistometsäalue. Puistometsän keskelle sijoittuu Peikkopuro, joka saa alkunsa alueen rakentamisen seurauksena Peikkorinteentien hulevesialtaalta. Puro on yläosaltaan oikaistu, mutta alajuoksulla puro on luonnontilainen. Peikkopuron laskuosan rinteen alla on vesilain mukainen noro ja metsä sen ympärillä on metsälain 10 § mukainen erityisen tärkeä elinympäristö, lehto. 

Vuoden 2023 - 2024 aikana on tarkoitus kunnostaa puistometsäaluetta ja ennalistaa alueen kunnallistekaniikan rakentamisessa vaurioituneita metsäalueita. Ennallistamisen osalta työ jatkuu pidempään.  Kunnostus aloitetaan Peikkopuron yläosalta ja se etenee alajuoksua kohti. Työ tehdään hienovaraisesti huomioiden maisemallisesti kaunis metsäalue ja sen merkitys elinympäristönä eri lajeille.  Alueella suositaan lahopuuta, mutta turvallisuutta vaarantavat puut tullaan poistamaan alueelta. Puistometsän yläjuokusulle rakennetaan yksi polku ja jo syntyneitä polkuja päällystetään hakkeella. Polkujen tarkoitus on ohjata kävelyliikenne poluille, jotta herkkä metsän pohja säilyisi paremmin. Puistometsään ei rakenneta varsinaista leikkipaikkaa. Puistometsän kunnossapitoluokka on M2 lähimetsä.

Peikkopuron puiston suunnitelma ja kustannusarvio sekä kunnostussuunnitelmaluonnos liitteenä.

Peikkopuron puistoon on varattu 40.000 €:n määräraha vuodelle 2023. 

Lapuan kaupungin hallintosäännön liitteen 3 mukaan tekninen lautakunta päättää päättää puistojen ja yleisten alueiden suunnitelmien hyväksymisestä.

Ehdotus

Esittelijä

  • Mirva Korpi, Tekninen johtaja, vt. ympäristöinsinööri, mirva.korpi@lapua.fi

Tekninen lautakunta hyväksyy Peikkopuron puiston suunnitelman.

Päätös

Lautakunta hyväksyi ehdotuksen. 


Muutoksenhaku

Päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen.

Oikaisuvaatimusviranomainen

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään:

Lapuan kaupunki, tekninen lautakunta, Poutuntie 8, 62100 Lapua

sähköposti: kirjaamo@lapua.fi     

Oikaisuvaatimusaika ja sen alkaminen

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on asetettu yleisesti nähtäväksi. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.

Oikaisuvaatimuksen sisältö ja toimittaminen

Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteluineen ja se on tekijän allekirjoitettava. Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusviranomaiselle ennen oikaisuvaatimusajan päättymistä.