Tekninen lautakunta, kokous 19.9.2023

§ 112 Puhtaanapidon tarvikkeet 2024-2026, yhteishankinta Hansel Oy

LAPDno-2023-623

Valmistelija

  • Leena Luomanen, Palvelupäällikkö, leena.luomanen@lapua.fi

Perustelut

Lapuan kaupunki, ruoka- ja puhtauspalvelut, puhtaanapidon tarvikkeiden (mm. pesu- ja puhdistusaineet, koneastianpesuaineet, siivousvälineet ja tarvikkeet, henkilöhygienian tuotteet ja annostelijat, pehmopaperit ja annostelijat) hankintasopimus on päättymässä 31.12.2023. Aiemmin hankinnan kilpailutus on tehty omana, kustannustehokkaampi tapa olisi liittyä yhteishankintaan. 

Hansel Oy:lla on valmistelussa oleva yhteishankinta, joka on jatkoa puhtaanapidon tarvikkeiden 2020 - 2022 (2024) puitejärjestelylle, joka päättyy 31.3.2024. Valmistelussa olevaan puhtaanapidon tarvikkeiden 2024 - 2026 (2028) -puitejärjestelyyn on nyt mahdollista lähteä mukaan, ilmoittautuminen mukaan lähtemisestä tulee tehdä 2.10.2023 mennessä.

Hansel Oy puitejärjestelmä sisältää laajan valikoiman puhtaanapidon ammattikäyttöön soveltuvia laadukkaita tuotteita ja tarvikkeita asiakkaalle toimitettuna. Puitejärjestelyn palveluihin sisältyy keittiöpalvelu, johon kuuluu koneellisen astianpesun annostelulaitteiden tekninen tuki, huolto ja korjaus ja asennus. 

Yhteishankinnan etuina ovat hankintojen yhdistämisellä kilpailukykyiset hinnat, turvalliset ja hyvät sopimusehdot, vastuullisuus huomioiden mm. ympäristövastuullisuus sekä sosiaalinen ja taloudellinen vastuullisuus. Yhteishankinta vähentää kilpailutuksesta aiheutuvia kustannuksia. Hanselin asiantuntijoiden tuki on käytössä sopimuskauden aikana (esim. asiakkaan edunvalvonta ja toimittajahallinta). 

Lapuan kaupungin hallintosäännön 27 §:n mukaan kaupunginhallitus päättää hankintayhteistyöhön osallistumisesta sekä oikeuttaa yhteistyöviranomaisen päättämään kaupungin puolesta sovituista yhteishankinnoista. 

Ehdotus

Esittelijä

  • Mirva Korpi, Tekninen johtaja, mirva.korpi@lapua.fi

Tekninen lautakunta esittää kaupunginhallitukselle, että Lapuan kaupunki liittyy puhtaanapidon tarvikkeiden hankinnan osalta Hansel Oy:n puitejärjestelyyn 2024-2026 (2028). 

Päätös

Lautakunta hyväksyi ehdotuksen.