Kaupunginhallitus, kokous 3.6.2024

§ 185 Kunnallistekniikan päällikön ja vesihuoltoinsinöörin virkojen täyttöluvat

LAPDno-2021-13

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Mirva Korpi, Tekninen johtaja, mirva.korpi@lapua.fi

Perustelut

Teknisen toimialan kunnallisteknisiä palveluita johtaa kunnallistekniikan päällikkö. Kunnallistekniikan päällikön virka on vapautunut 25.10.2023. Kunnallistekniikan päällikön virkaa on hoitanut kunnallistekniikan suunnnittelija 6.4.2023 alkaen. Kunnallistekniset palvelut vastaavat vesihuoltolaitoksen, liikennealueiden ja ulkoliikuntapaikkojen sekä viheraluepalveluiiden toiminnasta.  

Lisäksi kunnallisteknisissä palveluissa on ollut täyttämättä vesihuoltoinsinöörin (aik. vesihuoltopäällikkö) virka 1.12.2021 alkaen. Vesihuoltoinsinööri vastaa vesihuoltolaitoksen toiminnasta. Vesihuoltolaitoksen käytännön toimintaa on johtanut vesihuoltomestari 6.4.2023 alkaen. Vesihuoltolaitoksen hallinnollisista tehtävistä on vastannut kunnallistekniikan päällikkö. Vesihuoltolaitokselle on lainsäädännössä määrätty useita lakisääteisiä tehtäviä. Lisäksi vesihuoltolain mukaan kunnan tulee kirjanpidossaan eriyttää vesihuolto muista toiminnoista. Eriyttämisvaatimus koskee myös huleveden viemäröinnin järjestämistä. Vesihuoltolaitosten toimintaan liittyy huoltovarmuuden kannalta kriittisiä tehtäviä. Vesihuollon palvelut tulee turvata myös erilaisissa häiriötilanteissa ja yhteiskunnan turvallisuuusstrategian mukaan elintärkeät toiminnot ovat lähtökohta varautumisen suunnittelulle kaikilla toimintatasoilla. Vesihuollon hyvä suunnittelu ja verkoston ylläpito ovat edellytys puhtaan veden saatavuuden ja turvallisen jätevesihuollon varmistamiselle kaikissa tilanteissa. Tästä syystä vesihuollon kehittämiseksi ja ylläpitämiseksi on tärkeää, että vesihuollon resursseja parannetaan.  

Lapuan kaupungin hallintosäännön 36 §:n mukaan vapautuvien virkojen täyttäminen edellyttää täyttölupaa kaupunginhallitukselta.

Ehdotus

Esittelijä

Mirva Korpi, Tekninen johtaja, mirva.korpi@lapua.fi

  1. Tekninen lautakunta päättää esittää kaupunginhallitukselle, että se myöntää täyttöluvan kunnallistekniikan päällikön virkaan 1.7.2024 alkaen. 
  2. Tekninen lautakunta päättää esittää kaupunginhallitukselle, että se myöntää täyttöluvan vesihuoltoinsinöörin virkaan 1.7.2024 alkaen. 

Päätös

Lautakunta hyväksyi ehdotuksen keskustelun jälkeen. 

Perustelut

Hallintosäännön 36 §:n mukaan vapautuvien sekä uusien virkojen ja toimien täyttäminen edellyttää täyttölupaa kaupunginhallitukselta.

Ehdotus

Esittelijä

  • Satu Kankare, Kaupunginjohtaja, satu.kankare@lapua.fi

Kaupunginjohtajan ehdotus:

Kaupunginhallitus päättää

1. myöntää täyttöluvan kunnallistekniikan päällikön virkaan 1.7.2024 alkaen.

2. myöntää täyttöluvan vesihuoltoinsinöörin virkaan 1.7.2024 alkaen.

Päätös

Kaupunginjohtaja alusti asiaa. Kaupunginhallitus hyväksyi kaupunginjohtajan ehdotuksen keskustelun jälkeen.