Tekninen lautakunta, kokous 13.6.2023

§ 81 Kissankellon päiväkodin vanhan osan piha-alueiden kunnostus

LAPDno-2023-406

Valmistelija

  • Raija Talvitie, Kaupunginpuutarhuri, raija.talvitie@lapua.fi

Perustelut

Kissankellon päiväkodin piha-alueiden kunnostukseen on investointisuunnitelmassa vuodella 2023 myönnetty 100 000 €. Päiväkodin vanhan osan pihat on rakennettu 1992 ja uuden osan pihat 2010. Etenkin vanhan osan pihoja on jouduttu kunnostamaan säännöllisesti, jotta pihan turvallisuus täyttäisi EN 1176 ja EN 1177 mukaiset päiväkodin leikkipihoille laaditut standardit.  

Vuoden 2023 puitteissa on tarkoitus kunnostaa vanhan osan leikkipihat. Molemmissa pihoissa ongelmana on puuttuvat sadevesijärjestelmät sekä painuneet pihan pinnat, mikä aiheuttaa mm. laatoituksen ja pihan välisiä korkoeroja. Tämä vaikeuttaa pienten lasten liikkumista ja aiheuttaa myös veden kertymistä piha-alueelle. Lisäksi laatoitusalueet ovat pieniä eivätkä sovellu hyvin esimerkiksi polkuautoiluun tai pyöräilyyn. Leikkivälineet ovat osaltaan kuluneita tai niitä on kunnosteltu ja poistettu. Pihojen kunnostuksessa sadevedet johdetaan päiväkodin etelänpuoleisen pysäköintialueen kautta Alanurmontien sadevesijärjestelmään, vanhoja laatoitettuja alueita  kunnostetaan ja laajennetaan sekä pihojen pintoja tasataan. Myös vanhoja ränsistyneitä kasvillisuusalueita poistetaan. Pihoihin asennetaan uusia leikkivälineitä.

Sekä uuden, että vanhan puolen henkilökunta ja lapset ovat osallistuneet pihojen suunnitteluun. 

Kissankellon pihasuunnitelmaa on käsitelty kaupungin johtoryhmässä 13.6.2023.

Ehdotus

Esittelijä

  • Mirva Korpi, Tekninen johtaja, mirva.korpi@lapua.fi

Tekninen lautakunta hyväksyy Kissankellon vanhan osan pihasuunnitelman. Kissankellon pihan kunnostukseen on varattu vuoden 2023 investointiohjelmassa 100.000 €. 

Päätös

Tekninen johtaja muutti ehdotustaan:

Tekninen lautakunta hyväksyy Kissankellon vanhan osan pihasuunnitelman edellyttäen, että pelikenttä rakennetaan Kissankellon päiväkodin uuden osan lounaispäätyyn siten, että pelikenttä on kaikkien Kissankellon uuden osan ryhmien ja Ampiaisten käytettävissä. Lisäksi investointikustannuksen tulee sisältää oman työn osuus. Kissankellon pihan kunnostukseen on varattu vuoden 2023 investointiohjelmassa 100.000 €. 

Lautakunta hyväksyi esittelijän muutetun ehdotuksen yksimielisesti.