Kaupunginvaltuusto, kokous 12.6.2023

§ 64 Jäänhoitokoneen hankinta leasing-sopimuksella / lisämääräraha

LAPDno-2023-390

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Mirva Korpi, Tekninen johtaja, mirva.korpi@lapua.fi
Arto Kahila, Rakennustarkastaja, arto.kahila@lapua.fi

Perustelut

Lapuan kaupungin ulkoliikuntapaikkojen käyttämä jäänhoitokone on hajonnut. Liikuntapaikkamestari on tehnyt selvityksen jäänhoitokoneen hankinnasta. Selvitys oheismateriaalina. 

Jäänhoitokoneen hankinnasta on tehty tarjouspyyntö leasing-sopimuksella. Tarjouspyyntö on ollut Hilmassa 25.4.2023-9.5.2023. 

Määräaikaan mennessä tarjouksen jätti Rkk Bear Group Oy. Tarjous on tarjouspyynnön mukainen. 

Muita tarjouksia ei saatu.

Tarjouspyyntö ja hankintaan jätetty tarjous liitteineen oheismateriaalina.

Tarjousten avauspöytäkirja liitteenä. 

Jäänhoitokone tulee säilyttää lämpimässä tilassa jäänhoitokoneen toiminnan turvaamiseksi. Jäänhoitokoneen säilyttämistä varten on tarpeen rakennuttaa jäänhoitokoneen säilyttämistä varten konehalli jäähallin yhteyteen. Liikuntapaikkamestari on tehnyt asiasta selvityksen, joka oheismateriaalina. 

Arkkitehtituuritoimisto Kimmo Hakola on tehnyt pohjapiirustuksen rakennettavasta hallista. Rakennustarkastaja Arto Kahilan laatiman kustannusarvion mukaan hallin rakentaminen maksaa 85.000 €. Lisäksi tulee LVI:n muutostyöt, mm. hukkalämmön hyödyntämiseksi jäänhoitokonehallin lämmityksessä. Kokonaiskustannusarvio on 99.500 €. Konehallin piirustus liitteenä.  

Lapuan kaupungin hallintosäännnön liitteen 3 mukaan tekninen lautakunta päättää kansallisen hankintarajan ylittävistä hankinnoista toimialalla 500.000 euroon asti. Lisäksi tekninen lautakunta päättää rakennusten ja rakennelmien luonnos ja pääpiirustusten hyväksymisestä hankintalain kynnysarvon ylittävien hankkeiden osalta 500.000 € (alv 0 % asti). 

Ehdotus

Esittelijä

Mirva Korpi, Tekninen johtaja, mirva.korpi@lapua.fi

Tekninen lautakunta päättää, että

  1. jäänhoitokone hankitaan leasing-sopimuksella ehdolla, että valtuusto myöntää lisämäärärahan vuodelle 2023 ja varautuu leasing-sopimuksen aiheuttamiin kustannuksiin sopimusvuosien aikana. 
  2. hyväksyy jäänhoitokonetta varten rakennettavan hallin suunnitelmat ehdolla, että valtuusto myöntää hallin rakentamiseen lisämäärärahan. 
  3. esittää kaupunginhallitukselle ja edelleen kaupunginvaltuustolle, että se myöntää ulkoliikuntapaikoille käyttötalouteen 9.000 €:n lisämäärärahan vuodelle 2023 jäänhoitokoneen leasing-sopimuksen aiheuttamiin kustannuksiin ja 99 500 €:n määrärahan jäänhoitokonetta varten rakennettavaan halliin. 

 

Päätös

Lautakunta hyväksyi ehdotuksen. 

Valmistelija

Minna Kangasluoma, Hallintopäällikkö, minna.kangasluoma@lapua.fi

Ehdotus

Esittelijä

Satu Kankare, Kaupunginjohtaja, satu.kankare@lapua.fi

Kaupunginjohtajan ehdotus:
Kaupunginhallitus päättää esittää kaupunginvaltuustolle, että se myöntää ulkoliikuntapaikoille käyttötalouteen 9.000 euron lisämäärärahan käyttötalouteen vuodelle 2023 jäänhoitokoneen leasing-sopimuksen aiheuttamiin kustannuksiin ja 99.500 euron lisämäärärahan jäänhoitokonetta varten rakennettavaan halliin.

Päätös

Kaupunginjohtaja alusti asiaa.

Kaupunginhallitus hyväksyi kaupunginjohtajan ehdotuksen keskustelun jälkeen. 

Ehdotus

Kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle,​ että se myöntää ulkoliikuntapaikoille käyttötalouteen 9.000 euron lisämäärärahan käyttötalouteen vuodelle 2023 jäänhoitokoneen leasing-​sopimuksen aiheuttamiin kustannuksiin ja 99.500 euron lisämäärärahan jäänhoitokonetta varten rakennettavaan halliin.
 

Päätös

Kaupunginjohtaja alusti asiaa.

Keskustelun aikana puheenvuoron käyttivät valtuutetut Pekka Hella ja Ismo Jäätteenmäki.

Kaupunginvaltuusto hyväksyi kaupunginhallituksen ehdotuksen keskustelun jälkeen.