Tekninen lautakunta, kokous 29.8.2023

§ 98 Ritavuorenpuiston tekonurmi / Ritavuori Ry / Aisaparin avustus

LAPDno-2023-568

Valmistelija

  • Mirva Korpi, Tekninen johtaja, mirva.korpi@lapua.fi

Perustelut

Ritavuori ry on 2.7.2023 ilmoittanut, että Ritavuori ry hakee Aisaparilta rahoitusta Ritavuorenpuiston tekonurmen hankintaan ja asennukseen. Kyseisellä kentällä on talvella pidetty Ritavuori Ry:n jääkiekkokaukaloa. Avustushakemus edellyttää, että Ritavuori ry ja Lapuan kaupunki laatii vähintään 10 vuoden käyttöoikeussopimuksen. 

Yleiskartta ja yleissuunnitelma oheismateriaalina. 

Ehdotus

Esittelijä

  • Mirva Korpi, Tekninen johtaja, mirva.korpi@lapua.fi

Tekninen lautakunta antaa Ritavuori ry:lle luvan hankkia ja asentaa Lapuan kaupungin omistamalle Ritavuorenpuiston kentälle tekonurmen Ritavuori ry:n kustannuksella. Ritavuori ry:n omistama kaukalo voidaan asentaa Ritavuori ry:n toimesta tekonurmelle. Ritavuori ry vastaa kenttäalueen ja nurmen hoidosta, korjauksesta, sillä olevasta välineistöstä ja käyttöturvallisuudesta sopimuskauden ajan. Mahdollisesta tekonurmen, jääkiekkokaukalon tai muuhun niihin liityvän laitteiston uusimisesta ja asianmukaisesta kierrätyksestä sopimuskautena vastaa Ritavuori ry. Käyttöoikeussopiumuksen päättyessä Ritavuori ry vastaa tarvittaessa tekonurmen poistamisesta alueelta. Käyttöoikeussopimus on voimassa 31.12.2033 saakka. 

Perustelut:

Lapuan kaupunki suhtautuu myönteisesti yhdistysten kautta tapahtumaan toimintaan, joka tukee kunnan omaa toimintaa.  

Lapuan kaupungin hallintosäännön mukaan tekninen lautakunta päättää suostumuksesta kadun, yleisen alueen, kiinteistön pihan ja muun kaupungin omistaman alueen antamisesta muuhun käyttöön 3 kk ja sitä pidemmäksi ajaksi ja siitä määrättävästä korvauksesta.  

Päätös

Lautakunta hyväksyi ehdotuksen.