Tekninen lautakunta, kokous 10.10.2023

§ 128 Maankäyttösopimus AL-latauspiste Oy

LAPDno-2023-695

Valmistelija

  • Mirva Korpi, Tekninen johtaja, mirva.korpi@lapua.fi

Perustelut

Tekninen toimi ottanut yhteyttä latauspisteen rakentamiseksi Vanhaan Paukkuun kaupalliseen toimijaan syksyllä 2022. Latauspisteen rakentamisesta on neuvoteltu autoliiton kanssa. Kiinteistöpäällikkö, kulttuuripäällikkö ja tekninen johtaja ovat yhdessä autoliiton edustajan kanssa selvittäneet sopivaa paikkaa latauspisteen rakentamiseksi 31.8.2023. Tarkempi latauspisteen sijoituspaikka esitetty sopimusluonnoksen liitteessä 1. 

Sopimusluonnos  liitteenä 

Sopimuksen mukaisesti autoliitto rakentaa Vanhan Paukun pysäköintialueelle yhden latausaseman, jossa on 2 latauspaikkaa (50 kW). Autoliitto vastaa latauspisteen rakentamiskustannuksista ja sähköliittymän hankinnasta sekä sähkön käyttöön liittyvistä kustannuksista latauspalveluissa

Laki rakennusten varustamisesta sähköajoneuvojen latauspisteillä ja latauspistevalmiuksilla sekä automaatio- ja ohjausjärjestelmillä (733/2020) velvoittaa sähköautojen latauspisteiden ja latauspistevalmiuksien asentamista taloyhtiöiden sekä julkisten rakennusten pysäköintialueille. Latauspistevaatimus koskee mm. julkisten rakennusten olemassa olevia pysäköintialueita, joissa on yli 20 autopaikkaa. Lainsäädännön mukaan latauspiste tulee toteuttaa 31.12.2024 mennessä. Velvoite voidaan toteuttaa omin resurssein, yhteistyössä kaupallisen latauspalvelutarjoajan kanssa tai sopimuksella latausoperaattorin latausverkoston käyttämisestä. 

Lapuan kaupungin hallintosäännön mukaan tekninen lautakunta päättää suostumuksesta kadun, yleisen alueen, kiinteistön pihan ja muun kaupungin omistaman alueen antamisesta muuhun käyttöön 3 kk ja sitä pidemmäksi ajaksi ja siitä määrättävästä korvauksesta. 

Ehdotus

Esittelijä

  • Mirva Korpi, Tekninen johtaja, mirva.korpi@lapua.fi

Tekninen lautakunta päättää, että Autoliitto voi rakentaa sähköauton latauspisteen liitteenä olevan sopimuksen mukaisesti Vanhaan Paukkuun. Sopimukseen liittyvä oikeus sijoittaa latausalueen yhteyteen valomainos tulee hyväksyttää ennen asentamista Lapuan kaupungilla. 

Päätös

Lautakunta hyväksyi ehdotuksen.