Tekninen lautakunta, kokous 12.12.2023

§ 158 Asemakaavan muutos / 8. Liuhtarin kaupunginosa, osakortteli 843 / Vanhan Paukun alue, 2. vaihe / Teknisen lautakunnan lausunto

LAPDno-2023-77

Valmistelija

  • Mirva Korpi, Tekninen johtaja, mirva.korpi@lapua.fi

Perustelut

Maankäyttöosasto on pyytänyt teknisen lautakunnan lausuntoa asemakaavamuutoksen ehdotusvaihetta, joka koskee 8. Liuhtarin kaupunginosan osakorttelia 843, Vanhan Paukun alue. 

Kaupunginhallitus on 4.4.2016 § päättänyt asemakaavamuutoksen  laatimisesta korttelin 843 alueelle. Kaavamuutoksen tavoitteena on luoda edellytyksiä asuinkerrostalojen lisärakentamiseen ja Vanhan Paukun alueen toimintaan soveltuvien liike- ja toimistotilojen sijoittumiseen korttelin 843 itäosaan. Alueen kehittämistavoitteiden päälinjat on ilmaistu hyväksytyssä osayleiskaavassa. Tavoitteena on myös tutkia maankäytön kehittämismahdollisuuksia alueella kulttuurihistoriallisen ympäristön arvot huomioon ottaen. 

Lausuntoa pyydetään  8.12.2023 mennessä, aineistoon voi tutustua osoitteessa  https://lapua.fi/asuminen-ja-ymparisto/kaavoitus-tontit-ja-maastomittaus/kaavoitus/meneillaan-olevat-kaavat  

Ehdotus

Esittelijä

  • Mirva Korpi, Tekninen johtaja, mirva.korpi@lapua.fi

Teknisellä lautakunnalla ei ole huomautettavaa asemakaavaehdotuksesta. 

Päätös

Lautakunta hyväksyi ehdotuksen.

Kaupungingeodeetti Markku Turja oli asiantuntijana läsnä kokouksessa tämän pykälän käsittelyn aikana. Hän poistui kokoushuoneesta ennen päätöksentekoa.