Tekninen lautakunta, kokous 12.12.2023

§ 159 Asemakaavan muutos ja laajennus / 5. Kiviristin kaupunginosa / Korttelit 507, 512, 513 ja osakortteli 514 / Kiviristin koulu- ja virkistyskeskus / Luonnosvaiheen kuuleminen

LAPDno-2022-796

Valmistelija

  • Mirva Korpi, Tekninen johtaja, mirva.korpi@lapua.fi

Perustelut

Maankäyttö-, kaavoitus- ja mittauspalvelut on pyytää teknisen lautakunnan lausuntoa koskien asemakaavan muutoksen ja laajennuksen luonnosvaihetta 1. Keskustan, 5. Kiviristin, 7. Ritamäen ja 8. Liiuhtarin kaupunginosissa, ns. Kiviristin koulu- ja virkistyskeskuksen alueella.

Kaavamuutoksen ja -laajennuksen tarkoituksena on kehittää alueen liikenne- ja pysäköintijärjestelyjä. Suunnittelualue sijaitsee Simpsiöntien pohjoispuolella olevalla lukion ja ammattikoulun alueella. Aluetta rajaavat Kiviristintie, Antilankatu ja Simpsiöntie sekä ammattikoulun alue, Ammattikoulunkatu ja Vesipalontie. Kaava-alueen pinta-ala on noin 11,5 ha.

Voimassa olevassa asemakaavassa alueelle on osoitettu opetustoimintaa palvelevien rakennusten korttelialueita, kulttuuritoimintaa palvelevien rakennusten korttelialue, kunnallisteknisten rakennusten korttelialue, puistoalueita, yleisiä pysäköintialueita sekä katualueita. 

https://lapua.fi/asuminen-ja-ymparisto/kaavoitus-tontit-ja-maastomittaus/kaavoitus/meneillaan-olevat-kaavat 

Ehdotus

Esittelijä

  • Mirva Korpi, Tekninen johtaja, mirva.korpi@lapua.fi

Teknisellä lautakunnalla ei ole huomauttamista asemakaavaluonnoksesta. 

Päätös

Keskustelun jälkeen lautakunta päätti yksimielisesti esittää lausuntonaan, että Ammattikoulunkadun varteen tulisi lisätä LP-alue. Muilta osin lautakunnalla ei ollut huomauttamista asemakaavaluonnoksesta. 

Kaupungingeodeetti Markku Turja oli asiantuntijana läsnä kokouksessa tämän pykälän käsittelyn aikana. Hän poistui kokoushuoneesta ennen päätöksentekoa.