Tekninen lautakunta, kokous 20.2.2024

§ 33 Yksityisteiden kiviaineshankinnat 2024

LAPDno-2024-100

Valmistelija

  • Ulpu Viimaluoto, Kunnallistekniikan suunnittelija, ulpu.viimaluoto@lapua.fi

Perustelut

Lapuan kaupungin kunnallistekniset palvelut on pyytänyt tarjousta yksityisteillä käytettävien kiviainesten hankinnasta vuodelle 2024. 

Hankinta on hankinta-arvoltaan kansallinen hankinta. Hankintamenettely on avoin menettely. Hankinnasta on ilmoitettu Hilma-hankintailmoitusjärjestelmässä ja kaupungin verkkosivuilla 25.1-15.2.2024.

Tarjouksen on määräaikaan 15.2.2024 klo 12.00 mennessä jättänyt Lapuan Kuljetus Oy, Kuortaneen Sora ja Kuljetus Oy ja Maansiirto Veljekset Rinta Oy.

Tarjousten avaustilaisuudessa todettiin, että kaikki tarjoukset olivat tarjouspyynnön mukaisia. 

Hankinnan ratkaisuperusteena on halvin yksikköhinta siten,että eri lajikkeet arvioidaan niille ennalta määriteltyjen painokertoimien avulla. Toimittajaksi valitaan se, jonka hinta on painokertoimien mukaisesti laskettuna halvin.

Toimittajan valinnan laskenta tapahtuu painokertoimien avulla laskentakaavalla:

lajikkeen hinta * painokerroin / 100

Tämä kaava toistetaan jokaisen lajikkeen osalta. Lopuksi jokainen painokerroinarvo lasketaan yhteen ja saadaan summa, jonka perusteella toimittaja valitaan.

Tilaajalla on oikeus tilata kiviainekset hintajärjestyksesssä seuraavaksi halvimmalta toimittjalta, mikäli ensisijainen toimittaja ei kykene toimittamaan kiviaineksia toivotussa aikakataulussa tarjouspyynnön mukaisesti. 

Tarjouspyyntö ja avauspöytökirja oheismateriaalina.

Kiviaineshankintojen sopimuksen mukainen ennakoitu arvo on noin 130.000 €.

Lapuan kaupungin hallintosäännön mukaan tekninen lautakunta päättää kansallisen hankintarajan ylittävistä hankinnoista toimialallaan 500.000 euroon asti. 

Ehdotus

Esittelijä

  • Mirva Korpi, Tekninen johtaja, mirva.korpi@lapua.fi

Lautakunta päättää yksityisteiden kiviainestoimitusten hankkimisen hintavertailun ja em. ehtojen mukaan Kuortaneen Sora ja Kuljetus Oy:ltä.

Päätös ei merkitse sopimusten syntymistä, vaan se laaditaan myöhemmin erikseen.

Päätös

Lautakunta hyväksyi ehdotuksen. 

Päätös ei merkitse sopimusten syntymistä, vaan se laaditaan myöhemmin erikseen.