Tekninen lautakunta, kokous 20.2.2024

§ 39 Yksityisteiden lisäavustushakemukset 2024 / Ojutkankaan kylätie

LAPDno-2024-163

Valmistelija

  • Ulpu Viimaluoto, Kunnallistekniikan suunnittelija, ulpu.viimaluoto@lapua.fi

Perustelut

Ojutkankaan kylätie on hakenut erillistä kunnossapitoavustusta tien perusparannukseen.

Ojutkankaan kylätie hakee avustusta hiekoitusmurskeeseen 20 tn ja asfaltin bitumipaikkaukseen. Kustannusarvio hiekoitusmurskeelle on 300 euroa ja bitumipaikkaukselle on 3200 euroa.

Ojutkankaan kylätietä avustetaan bitumipaikkauksen osalta, hiekoitusmursketta ei avusteta, sillä se sisältyy talvikunnossapitoavustukseen. Bitumipaikkauksen kustannusarviosta 80 % on 2 560,00 €. Todellisista kuluista maksetaan 80 %, kuitenkin niin, että maksimiavustussumma on 2560 €. Avustus maksetaan laskua ja pankkitositetta vastaan. Työ on tehtävä ja maksettavaksi esitettävä 30.11.2024 mennessä.

Ehdotus

Esittelijä

  • Mirva Korpi, Tekninen johtaja, mirva.korpi@lapua.fi

Lautakunta hyväksyy Ojutkankaan kylätien lisäavustushakemuksen bitumipaikkauksen osalta. Lautakunta hylkää Ojutkankaan kylätien hiekoitusmurskeen osalta, sillä hiekoitusmurske kuuluu talvikunnossaavustukseen. Ojutkankaan kylätien perusparannusta avustetaan todellisista kuluista 80%, kuitenkin enintään 2 560 € em. ehdoin.

Yksityistielain 84 §:n mukaan kunta päättää sen varoista yksityistien tienpitoon myönnettävistä avustuksista, avustuksen ehdoista ja käytön valvonnasta samoin kuin tien tekemisen tai kunnossapidon ottamisesta kokonaan tai osaksi kunnan suoritettavaksi.

Päätös

Lautakunta hyväksyi ehdotuksen.