Kaupunginhallitus, kokous 22.4.2024

§ 128 Palkkasihteerin toimen täyttölupa 1.9.2024 alkaen

LAPDno-2023-577

Valmistelija

  • Päivi Luhtala-Sipilä, henkilöstöpäällikkö, paivi.luhtala-sipila@lapua.fi

Perustelut

Palkkasihteerin toimi on vapautumassa keväällä 2025. Toimessa olevalla henkilölle on kertynyt vuosilomia, jotka hänen on tarkoitus pitää ennen palvelussuhteen päättymistä arviolta marraskuusta 2024 alkaen.

Kaupungilla on 3 palkkasihteeriä, jotka huolehtivat viranhaltijoiden ja työntekijöiden palkanmaksusta, luottamushenkilöiden palkkioiden maksamisesta sekä lasten kotihoidon tuen kuntalisän maksamisesta. Lisäksi he hoitavat muita palkanlaskentaan liittyviä tehtäviä, mm. asiakaspalvelua ja neuvontaa, tulorekisteriä sekä Kelan korvausten hakemista. Kaupungin henkilöstömäärä on noin 650 henkilöä. 

Palkkahallinto on hallinnon toimialan kriittisimpiä palveluja ja palkanlaskennan oikeellisuus ja oikea-aikaisuus on pystyttävä turvaamaan kaikissa olosuhteissa. Tämän varmistamiseksi on huolehdittava siitä, että henkilöstöresurssi on riittävä myös vuosiloma-aikoina sekä muissa poikkeuksellisissa tilanteissa.

Hallinnon toimialan henkilöstöpalveluissa on tällä hetkellä avoinna oleva palkkasihteerin toimi, joka on jätetty täyttämättä siinä vaiheessa, kun sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstö siirtyi hyvinvointialueen palvelukseen. Jotta pystytään varmistaman riittävä perehdytys uudelle työntekijälle sekä näin turvaamaan toiminnan jatkuvuus sekä varmistamaan palkanlaskennan toimivuus, on tarkoituksenmukaista täyttää tämä avoinna oleva palkkasihteerin toimi jo 1.9.2024 alkaen. 

Keväällä 2025 vapautuva palkkasihteerin toimi on tarkoitus jättää täyttämättä.

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Satu Kankare, Kaupunginjohtaja, satu.kankare@lapua.fi

Kaupunginjohtajan ehdotus:

Kaupunginhallitus päättää myöntää täyttöluvan avoimena olevalle palkkasihteerin toimelle 1.9.2024 alkaen.

Päätös

Kaupunginhallitus hyväksyi kaupunginjohtajan ehdotuksen.