Kaupunginhallitus, kokous 22.4.2024

§ 123 Liittyminen Tieran Verkkokauppa plus -puitesopimuksen (2024-2028) kilpailutukseen

LAPDno-2024-329

Valmistelija

  • Satu Kankare, Kaupunginjohtaja, satu.kankare@lapua.fi

Perustelut

Lapuan kaupunginhallitus on 28.3.2022 päättänyt liittyä Tieran verkkokauppa plus -puitesopimukseen. Tieran Verkkokauppa plus -yhteishankinnan sopimus on voimassa joulukuuhun 2025 asti. Nyt Kuntien Tiera kilpailuttaa yhteishankintana elokuussa 2024 päättyvän Tiera Verkkokauppa -puitesopimuksen. Tämä yhteishankinta tulee olemaan lähes samansisältöinen Tiera Verkkokauppa plus -yhteishankinnan kanssa päivitetyillä tuoteryhmillä, tuotteilla ja ratkaisuilla. Kuntien Tieran tarkoituksena on jatkossa eriyttää Tiera Verkkokauppa -yhteishankinta kuntien, konserniyhtiöiden sekä koulutuskuntayhtymien tarpeita vastaavaksi. Hankintakanavasta tulee esimerkiksi löytymään laitteita ja ratkaisuja opetuksen tarpeisiin. Tiera Verkkokauppa plus tulisi jatkossa toimimaan seuraavasta sopimuskaudesta lähtien ainoastaan hyvinvointialueiden hankintakanavana.

Tiera Verkkokauppa -puitesopimuksen tuoteryhmät ovat:

  1. Työasemat (kannettavat, pöytäkoneet, chromebookit, rugged-laitteet, medical-PC:t, näytöt ja tarvikkeet)
  2. Mobiililaitteet (tablet-laitteet, puhelimet ja tarvikkeet)
  3. Tulostimet, monitoimilaitteet, tarvikkeet ja tulostuspalvelut
  4. Esitystekniikka ja tilaratkaisut (mm. infonäytöt, interaktiiviset näytöt, projektorit, äänentoistoratkaisut, videoneuvotteluratkaisut, tilanvaraus- ja resurssivarausjärjestelmä, AV over IP, vierailijanhallintajärjestelmä sekä näihin liittyvät palvelut ja tarvikkeet)
  5. Palvelimet, tallennusjärjestelmät, verkkolaitteet ja tarvikkeet
  6. Hyvinvointiteknologiat (mm. diagnostiset mittaus- ja tutkimuslaitteet, sensorit, turvaratkaisut, lääkeannosteluautomaatit ja etädiagnostiikka sekä liittyvät palvelut)
  7. Opetusteknologiat (mm. STEAM-tuotteet, immersiivisen oppimisen ratkaisut, aktivoivat ratkaisut, opetuksen ohjelmistot ja näihin liittyvät palvelut ja tarvikkeet)
  8. Ohjelmistot, lisenssit ja pilvipalvelut (mm. Microsoft ja Google-volyymisopimukset, käyttöjärjestelmät, toimisto- ja tuottavuusohjelmistot, tietoturva- ja virustorjuntaohjelmistot, virtualisointi- ja pilvipalveluohjelmistot)
  9. Elinkaari- ja asiantuntijapalvelut sekä muut palvelut
  10. Uusiolaitteet ja niihin liittyvät tukipalvelut

Tiera Verkkokauppa -yhteishankintaan tulee ilmoittautua 24.5.2024 mennessä varmistaakseen käyttömahdollisuuden seuraavalle sopimuskaudelle. Eri tuoteryhmiä voi ottaa käyttöön myös myöhemmin sopimuskauden aikana (2024 - 2028). Yhteishankintaan ilmoittautuneilla asiakkailla ei ole minimiostovelvoitetta eikä liittymisilmoitus estä tai rajoita asiakasta hankkimasta tuotteita ja/tai palveluita kolmansilta osapuolilta.

Lapuan kaupungin hallintosäännön 27 §:n mukaan kaupunginhallitus päättää hankintayhteistyöhön osallistumisesta.

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Satu Kankare, Kaupunginjohtaja, satu.kankare@lapua.fi

Kaupunginjohtajan ehdotus:

Kaupunginhallitus päättää

1. liittyä Tieran Verkkokauppa -puitesopimuksen (2024 - 2028) kilpailutukseen

2. antaa tietohallintopäällikölle valtuudet jatkotoimenpiteisiin kilpailutuksen/yhteishankinnan eteenpäin viemiseksi.
 

Päätös

Kaupunginhallitus hyväksyi kaupunginjohtajan ehdotuksen.