Ympäristölautakunta, kokous 15.2.2023

§ 11 Asemakaavan muuttaminen 8. Liuhtarin kaupunginosan korttelissa 807 / lausunto

LAPDno-2022-739

Valmistelija

  • Jarkko Panu, Rakennustarkastaja, jarkko.panu@lapua.fi
  • Arto Kahila, Rakennustarkastaja, arto.kahila@lapua.fi

Perustelut

Lapuan kaupungin maankäyttö-, kaavoitus- ja mittauspalvelut pyytää lausuntoa asemakaavan muutosehdotuksesta koskien 8. Liuhtarin kaupunginosan korttelia 807.

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Mirva Korpi, Tekninen johtaja, vt. ympäristöinsinööri, mirva.korpi@lapua.fi

Ympäristölautakunta antaa asemakaavan muutosehdotuksesta seuraavan lausunnon:

Lähtötiedot kohdassa 3 on rakennusvalvonnan tiedoista poiketen rakennus ilmoitettu olevan perustettu paalujen varaan. Rakennusvalvonnan tiedoissa se on kevytrakenteinen, eikä sitä ole paalutettu. Tienviereinen katos sijaitsee vesi- ja viemärilinjoista 0,5 - 2 m:n etäisyydellä.

Yleiskaavassa TP-1 alue on varattu ympäristöhäiriötä aiheuttamattomalle toiminnalle. Kaavaselosteessa ei suunnittelun tilanteessa ole tietoja nykyisestä asemakaavasta. Nykyisessä voimassa olevassa asemakaavassa kortteli on TLP- Pienteollisuusrakennusten korttelialue. Alue on asuinalueiden välissä ja yleiskaavassa alue on merkitty ympäristöhäiriötä aiheuttamattomalle toiminnalle. Näin ollen kaavassa tulisi huomioida meluhaitta kartoittamalla sen voimakkuus ja mallintamalla sen rajoittamiseksi vaadittavat toimenpiteet.

Rakennusalan rajat ovat vanhan kaavan mukaiset, vaikka rakentaminen on toteutunut jo niistä poiketen. Rakennusalan rajat tulisi päivittää.

 

Päätös

Lautakunta hyväksyi esityksen.