Tekninen lautakunta, kokous 18.6.2024

§ 106 Kaupunkiniitty-hanke / Avustuspäätös ja lautakunnan edustajien valinta

LAPDno-2023-773

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Raija Talvitie, Kaupunginpuutarhuri, raija.talvitie@lapua.fi

Perustelut

Viheraluepalvelut on valmistellut Aisaparille hanketukihakemusta Lapuan kaupungin Kaupunkiniittyohjelman 2023 - 2030 suunnittelua varten. Hakemus on kehittämishanke ja rahoitustukea haetaan kaupunkiniittyohjelman suunnitteluun, luomiseen sekä pilottiniittykohteen perustamiseen. Hankkeen kustannukset koostuvat pääasiassa henkilöstökuluista sekä niittykohteen perustamiskuluista. Hankeeseen osallistetaan sekä kaupunkilaisia että päättäjiä. Haettava tuki on 38.930,37 €.  

Ehdotus

Esittelijä

Mirva Korpi, Tekninen johtaja, mirva.korpi@lapua.fi

Tekninen lautakunta hyväksyy Lapuan kaupungin Kaupunkiniittyohjelman 2023 - 2030 suunnittelua varten jätetyn hakemuksen ja sitoutuu hankkeen mukaisen toiminnan toteuttamiseen, mikäli rahoitus myönnetään hakemuksen mukaisesti. 

Päätös

Puheenjohtaja tiedusteli, voidaanko asia ottaa ylimääräisenä käsittelyyn. Lautakunta päätti ottaa asian käsittelyyn.

Lautakunta hyväksyi teknisen johtajan ehdotuksen keskustelun jälkeen.  

Valmistelija

  • Raija Talvitie, Kaupunginpuutarhuri, raija.talvitie@lapua.fi

Perustelut

Viheraluepalvelut on hakenut Aisaparilta avustusta Kaupunkiniitty-kehittämishankkeesseen. Ely-keskuksen 13.6.2024 tekemän päätöksen mukaan rahoitusta on myönnetty 31 144,29 €. Hankkeessa korostestaan vuorovaikuitteisuutta, joka on hankehakemuksen mukaisesti suunniteltu toteutettavaksi osallistamalla kaupunkilaisia sekä päättäjiä hankkeeseen. Osallistamisella haetaan myös sitoutuneisuutta ja ymmärrystä asemakaava-alueella sijaitsevien avoimien viheralueiden hoidon suunnitteluun luonnonvarojen käytön kestävyyden ja maisema-arvojen säilyttämisen ehdoilla. 

Hanke toteutetaan 31.8.2026 mennessä ja hanketyöntekijänä toimii työnjohtaja Maria Kylmäluoma. Teknisestä lautakunnasta tulisi valita edustaja hanketyöryhmään. 

Ehdotus

Esittelijä

  • Mirva Korpi, Tekninen johtaja, mirva.korpi@lapua.fi

Tekninen lautakunta merkittsee päätöksen tiedokseen ja valitsee edustajan hanketyöryhmään. 

Päätös

Lautakunta hyväksyi ehdotuksen ja valitsi edustajakseen hankeryhmään Jaana Tuurin.