Tekninen lautakunta, kokous 18.6.2024

§ 105 Anomus laiturin sijoittamisesta Nurmonjoen rantaan

LAPDno-2024-449

Valmistelija

  • Raija Talvitie, Kaupunginpuutarhuri, raija.talvitie@lapua.fi

Perustelut

Vihtorintie 4:n asukas on pyytänyt lupaa laiturin sijoittamisesta Nurmonjoen rantaan kiinteistölle 408-10-9903-401. Laituri tulisi olemaan pienikokoinen (noin 3 m pituinen) ja sen tarkoituksena on helpottaa kanootilla ja sup-laudalla veteenpääsyä matalaan jokeen saviselta rannalta.

Vihtoritie 4:n asukas rahoittaa laiturin rakentamisen ja paikoille laiton itse.    

Lapuan kaupungin hallintosäännön mukaan tekninen lautakunta päättää suostumuksesta kadun, yleisen alueen, kiinteistön pihan ja muun kaupungin omistaman alueen antamisesta muuhun käyttöön 3 kk ja sitä pidemmäksi ajaksi ja siitä määrättävästä korvauksesta. 

Ehdotus

Esittelijä

  • Mirva Korpi, Tekninen johtaja, mirva.korpi@lapua.fi

Vihtoritie 4:n asukas voi rakentaa ja sijoittaa laiturin Nurmonjoen rantaan. Laituria tulee voida käyttää yleisesti koska se sijaitsee yleisellä lähivirkistys (VL) alueella.Luvanhakijan tulee huolehtia, että laituri on turvallisessa kunnossa ja se tulee vetää talviajaksi ylös joesta. Lapua kaupunki ei ole vastuussa laituriin kohdistuvasta mahdollisesta ilkivallan ja tulvan aiheuttamista korjauksista. Lapuan kaupungilla on oikeus pyytää laiturin poistamista kolmen kuukauden kuluessa ilmoituksesta, mikäli alueen käyttö sitä vaatii.

Päätös

Lautakunta hyväksyi ehdotuksen.