Kaupunginhallitus, kokous 22.11.2023

§ 355 Lapuan Virkiä r.y:n esitys yhteistyöstä vuodelle 2024 / Lapuan Virkiä ry, naisten superpesijoukkue/ kumppanuussopimus

LAPDno-2023-788

Valmistelija

  • Satu Kankare, Kaupunginjohtaja, satu.kankare@lapua.fi

Perustelut

Lapuan Virkiä ry on lähettänyt 25.10.2023 yhteistyöehdotuksensa Lapuan kaupungille koskien Virkiän Superpesistä. Lapuan Virkiän Superpesiksen yhteistyöehdotus kuuluu seuraavasti: 

"TAUSTAA: Lapuan Virkiän Superpesisjoukkue voitti kaudella 2023 jälleen mitalin, SM-pronssia. Kyseessä oli samalla historiallisesti 16.peräkkäinen kerta, kun Virkiä pelasi mitalipelejä. Saavutus on loistelias, ottaen huomioon yhä kovenevan kilpailun isojen kaupunkien puristuksessa. Yleisökeskiarvomme 690 oli sarjan neljänneksi paras Porin, Tampereen ja Jyväskylän jälkeen. Olimme myös jälleen koko Etelä-Pohjanmaan suosituin naisten palloilujoukkue yleisömäärien perusteella Virkiäläistä pesäpalloa kävi paikan päällä kauden aikana seuraamassa yli 10.000 ihmistä.  Se on osoitus siitä, että Virkiän Superpesisjoukkue on edelleen tärkeä ylpeydenaihe lapualaisille ja seutukunnalle.

Ruutu-palvelun tekemät monikameralähetykset saivat viime kesänä seurakseen YLEN suorat ottelulähetykset. Kesäkuussa pelattu Lapua-SMJ -televisioitiin TV2:lta ja se tavoitti lähes 380.000 ihmistä parhaaseen viikonlopun katseluaikaan, suoraan omalta kotistadioniltamme.

Tulevalla kaudella Superpesiksessä nähdään myös uudistus, kun ns. talvi-Superpesis pyörähtää käyntiin jo tammikuussa. Halleissa pelattavat ottelut televisioidaan Ruutu-palvelun kautta ja näin valtakunnallinen näkyvyys on lähes ympärivuotista. Otteluita pelataan myös Patruuna-Areenassa.

Virkiän joukkue lähtee kauteen uudistuneena, mutta jälleen erittäin iskukykyisenä, tavoitteenaan kirkkaimmat mitalit. Harjoituskausi on juuri käynnistynyt.  

Virkiäläinen pesäpallo koskettaa suoraan tai välillisesti lähes jokaista kaupunkilaista ja laajaa joukkoa seutukunnalta. Superpesisjoukkueen brändi on tunnettu, positiivinen ja näkemyksen mukaan se toimii erinomaisena lapualaisuuden lähettiläänä ympäri Suomen.

Lapuan kaupunki on ollut pitkään Virkiä Superpesiksen pääyhteistyökumppani, läheisin sidosryhmätoimija sekä tuki ja turva yhteisellä matkalla kohti menestystä.

Toivomme, että hyvin sujunut yhteinen matka jatkuu myös tulevaisuudessa. 

Ehdotamme, että Lapuan Virkiä ry/naisten Superpesisjoukkue sekä Lapuan kaupunki jatkavat yhteistyötä kaudella 2024 seuraavasti:

Lapuan Virkiä ry tarjoaa Lapuan kaupungille seuraavat asiat:

1.       Lapuan kaupunki saa mainoksen Superpesisjoukkueen peliasuihin pääyhteistyöpaikalle. Lapuan Virkiä ry vastaa peliasujen mainosten tekemisestä ja painattamisesta aiheutuvista kustannuksista.

2.       Kaupunki saa mainokset naisten Superpesisjoukkueen kausijulkaisun kanteen, tienvarsimainoksiin ja otteluesitteisiin.

3.       Kaupunki saa käyttää korvauksetta omissa esitteissään joukkueiden ja pelaajien kuvia.

4.       Naisten Superpesisjoukkue markkinoi myönteisesti kaupunkia erikseen päätettyjen periaatteiden mukaisesti.

5.       Virkiä järjestää Lapuan kaupungin koululaisille teemapäiviä, joista tehdään suunnitelma sivistyspalveluiden kanssa.

6.       Tässä sopimuksessa mainittu joukkue ja sen pelaajat ovat kaupungin käytettävissä erilaisissa pr-tilaisuuksissa.

7.       Kaupunki saa Virkiältä käyttöönsä 10 kausikorttia Virkiän Superpesiksen pesäpallo-otteluihin käytettäväksi kaupungin yhteistyökumppaneille.

8.       Virkiä kutsuu kaikki kaupungin koulujen oppilaat ilmaiseksi yhteen naisten Superpesis-otteluun. Koulujen on mahdollista saada myös omia kummipelaajia joukkueesta.

9.       Kaupunki saa oikeuden toimia otteluisäntänä yhdessä Superpesis-ottelussa ilman lisäkorvausta.

10.   Sopimuksen arvo on yhteensä 17.000 euroa. Kaupunki maksaa tulokseen sidottua 2.500 euron lisäbonusta, mikäli naisten superpesisjoukkue pääsee neljän parhaan joukkoon Superpesiksessä (sijat 1-4). Lisäksi mahdollisesta mestaruudesta maksettava lisäbonus on 2500 euroa.

11.   Sopimus on voimassa vuoden 2024."

 

Ehdotus

Esittelijä

  • Satu Kankare, Kaupunginjohtaja, satu.kankare@lapua.fi

Kaupunginjohtajan ehdotus:

Kaupunginhallitus päättää varata Lapuan Virkiä ry:n naisten superpesisjoukkueen kanssa tehtävää kumppanuussopimusta varten 16.000 euroa sillä ehdolla, että summa voidaan sisällyttää vuoden 2024 talousarvioon. Lisäksi kumppanuussopimukseen sisällytetään, että kaupunki maksaa 2.500 euroa, jos naisten superpesisjoukkue sijoittuu sijoille 1-4 Superpesiksessä ja lisäksi 2.500 euroa, mikäli joukkue voittaa mestaruuden.

Yhteistyöstä laaditaan erillinen kumppanuussopimus, jossa määritellään tarkemmin yhteistyön ehdot.
 

Päätös

Kaupunginjohtaja alusti asiaa. Kaupunginhallitus hyväksyi kaupunginjohtajan ehdotuksen.