Kaupunginhallitus, kokous 22.11.2023

§ 369 Kulttuuritoimen amanuenssin toimen perustaminen ja täyttölupa 1.1.2024 alkaen

LAPDno-2023-172

Aikaisempi käsittely

Valmistelija

Heli Talvitie, Kulttuuripäällikkö, heli.talvitie@lapua.fi

Perustelut

Amanuenssin määräaikainen toimi perustettiin vuonna 2020. Määräaikaisuuden perusteena oli henkilötyövuoden(htv) saaminen osaksi opetus- ja kulttuuriministeriön hyväksymää museoiden valtionosuutta.  Lapuan museoiden vakiintunut htv määrä on 3,5. Amanuenssin toimi on osa tätä. Vuosittainen valtionosuus Lapuan museoilla on noin 100.000 euroa.

Amanuenssin toimi on ollut täytettynä määräaikaisesti kesäkuusta 2020 lähtien. Toimen määräaikaisuuden jatkamiselle ei ole perusteita. Toimen muuttaminen vakituiseksi ei aiheuta lisäkustannuksia, vaan se on huomioitu kulttuuritoimen talousarviossa.

Amanuenssi toimii osana kulttuuritoimen museotiimiä. Amanuenssin työpanos on tärkeä osa museoiden toimintaa ja peruste valtionosuuden saamiseksi. Kulttuurihistoriallisten museoiden näyttelyiden uudistaminen, yleisötyö, taidenäyttelyiden suunnitteleminen ja toteutus, museoiden ja kotiseutuarkiston kokoelmien hoito ja tietopyynnöt sekä museopalvelujen kehittäminen vaativat osaavaa ja pysyvää henkilökuntaa. 

Ehdotus

Esittelijä

Mika Kamunen, Sivistys- ja hyvinvointijohtaja, mika.kamunen@lapua.fi

Hyvinvointilautakunta esittää kaupunginhallitukselle, että se perustaa kulttuuritoimen amanuenssin toimen ja myöntää sille täyttöluvan 1.1.2024 alkaen.

Päätös

Hyvinvointilautakunta kuuli kulttuuripäällikkö Heli Talvitietä asiassa ja hyväksyi sivistys- ja hyvinvointijohtajan ehdotuksen.

Valmistelija

  • Minna Kangasluoma, Hallintopäällikkö, minna.kangasluoma@lapua.fi

Perustelut

Hallintosäännön 35 §:n mukaan kaupunginhallitus päättää toimien perustamisesta.

Hallintosäännön 36 §:n mukaan vapautuvien sekä uusien virkojen ja toimien täyttäminen edellyttää täyttölupaa kaupunginhallitukselta. 

Ehdotus

Esittelijä

  • Satu Kankare, Kaupunginjohtaja, satu.kankare@lapua.fi

Kaupunginjohtajan ehdotus:

Kaupunginhallitus perustaa kulttuuritoimen amanuenssin toimen ja myöntää sille täyttöluvan 1.1.2024 alkaen.

Päätös

Kaupunginjohtaja alusti asiaa. Kaupunginhallitus hyväksyi kaupunginjohtajan ehdotuksen keskustelun jälkeen. 

Kokouksessa pidettiin tauko klo 10.35 - 10.46.