Kaupunginhallitus, kokous 22.11.2023

§ 357 Vanhan Paukun Festivaalin 2024 järjestäminen / avustusanomus vuodelle 2024 / kumppanuussopimus

LAPDno-2023-790

Valmistelija

  • Satu Kankare, Kaupunginjohtaja, satu.kankare@lapua.fi

Perustelut

MP-Viihde on esittänyt Lapuan kaupungille kumppanuussopimusta Vanhan Paukun Festivaalien järjestämiseksi 26. - 27.7.2024 seuraavasti:

”MP-Viihde on vuonna 2003 perustettu lapualainen ohjelmatoimisto, joka on toiminut osakeyhtiönä vuodesta 2006 asti. MP-Viihde Oy järjesti Vanhan Paukun Festivaalin ensimmäistä kertaa vuonna 2023, kun entinen järjestäjä Lapua Festivals hakeutui konkurssiin. Festivaalit onnistuivat asiakaspalautteen mukaan hyvin, sääolosuhteista huolimatta.

Vanhan Paukun Festivaali on monille tuttu ja odotettu kesätapahtuma, joka järjestetään historiallisesti merkittävässä paikassa, kulttuurikeskus Vanhan Paukun alueella. VPF kerää asiakkaita Lapuan lisäksi ympäri maakuntaa, entisiä lapualaisia sekä mahdollisia paluumuuttajia. Suuren suosion saanut Lapua 1976 -elokuva on kasvattanut kiinnostusta Vanhaan Paukkuun ja sen alueeseen, joka osaltaan tuo lisää kiinnostusta myös festivaalia kohtaan.

Tapahtuma työllistää suuren määrän eri alojen ammattilaisia, mutta myös talkoovoimalla tulee olemaan merkittävä rooli. Kustannusten edelleen jatkuvan kasvun sekä festivaalin kulurakenteen myötä on kriittisen tärkeää, että Lapuan kaupunki tukee tapahtumaa ja kaupunginhallitus myöntää hakemuksessa pyydetyn summan. Samalla sitoudumme neuvottelemaan kumppanuussopimuksen kaupungin kanssa.

Ohjelmaan on jatkossakin pyrkimys satsata enemmän ns. koko kansan tuntemia artisteja, kuitenkin totuttua linjaa mukaillen. Tällä haetaan lisää kiinnostusta tapahtumaa kohtaan sekä kasvua asiakasmäärään.

MP-Viihde Oy hakee kaupunginhallituksen avustusta vuoden 2024 Vanhan Paukun Festivaalin järjestämistä varten 21.000 €.”

Oheismateriaalina on MP-Viihde Oy:n anomus liitteineen.

Tarkoituksena on, että kumppanuussopimuksessa sovitaan kaupungin näkyvyydestä tapahtumassa. Lisäksi Lapuan kaupunki on perinteisesti järjestänyt festivaalien yhteydessä yhteistyökumppaneilleen kutsuvierastilaisuuden, johon kaupunki on kumppanuussopimuksen myötä saanut aluelippuja veloituksetta. Lapuan kaupunki on myös toteuttanut tapahtuman yhteydessä erillisen tilaisuuden potentiaalisille muuttajille. Lapuan kaupunki hyödyntää Vanhan Paukun Festivaalit -tapahtumaa, joka kerää Lapualle väkeä ympäri maakuntaa, kaupungin markkinoinnissa.
 

Ehdotus

Esittelijä

  • Satu Kankare, Kaupunginjohtaja, satu.kankare@lapua.fi

Kaupunginjohtajan ehdotus:

Kaupunginhallitus varaa 19.500 euron suuruisen määrärahan MP-Viihde Oy:n kanssa tehtävää kumppanuussopimusta varten ehdolla, että summa voidaan sisällyttää vuoden 2024 talousarvioon.

Yhteistyöstä laaditaan erillinen kumppanuussopimus, jossa määritetään tarkemmin yhteistyön ehdot.
 

Päätös

Kaupunginjohtaja alusti asiaa. Kaupunginhallitus hyväksyi kaupunginjohtajan ehdotuksen keskustelun jälkeen.